Ioan Gabriel Samoilescu a fost instalat miercuri în funcția de subprefect al județului Hunedoara. Fostul subprefect, Vasilică Potecă, a fost taxat pentru glumele făcute la acest eveniment

La propunerea Ministerului Afacerilor Interne, săptămâna trecută, premierul României a semnat înlocuirea lui Vasilică Potecă (susținut de PNL) din funcția de subprefect al județului cu Ioan Gabriel Samoilescu (susținut de PSD). Schimbarea efectuată la Deva s-a produs imediat după ce Vasilică Potecă a încălcat Statutul funcționarilor publici participând la un miting electoral al PNL la Deva. Cu toate acestea, Vasilică Potecă a avut astăzi o explicație halucinantă pentru a justifica schimbarea sa din funcție.

Vasilică Potecă, autorul unor explicații fără noimă, glume și reproșuri

Fostul subprefect al județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a ținut să „clarifice” datele care au stat la baza schimbării sale din funcție. „Eu am plecat din propria inițiativă, detașarea mea a încetat la inițiativa angajatorului (?) și nicidecum la inițiativa altcuiva”, a declarat Vasilică Potecă în începutul discursului său de rămas bun. Acesta a continuat cu câteva glume care au stârnit hohote de râs în sala de ședințe a Consiliului Județean.

Vasilică Potecă și-a amintit că, la instalarea sa în funcție, s-a spus că va fi „cel mai prost subprefect”. „N-am apucat să dovedesc asta”, a mărturisit fostul reprezentant al Guvernului.

„În legea de care vorbesc ziariștii că am încălcat-o, se vorbește despre faptul că subprefectul beneficiază de stabilitate, să nu picați în această capcană domnule subprefect, pentru că nu există nicio stabilitate”, i-a transmis Potecă noului subprefect. „Tot în lege o să vă spună că toți ceilalți vă sunt subordonați. Nu vă sunt! Nici măcar nu colaborează”, a mai spus Vasilică Potecă.

Fostul subprefect și-a încheiat discursul apoteotic: „Le-am spus colegilor mei că, dacă adormeam de Paște, mă mai trezeam de Crăciun”, lăsând să se înțeleagă că prezența sa în Prefectură a fost facultativă.

În final, fostul subprefect i-a mulțumit președintelui PNL Hunedoara, Mircea Moloț (care a lipsit de la eveniment), pentru cei doi ani în care a ocupat funcția de subprefect.

Liderul PSD, deranjat de poantele lui Potecă

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, s-a arătat extrem de deranjat de glumele lui Vasilică Potecă și de transformarea ceremoniei într-o șuetă cu public. „Este pentru prima dată în 24 de ani de politică când regret că particip la o instalare de subprefect dusă în derizoriu. Niciodată nu s-a întâmplat așa ceva!”, a spus deputatul social-democrat. Liderul PSD a adăugat că „funcțiile sunt trecătoare. Nu contează cât stai într-o funcție, ci ce faci, dacă nu cumva consumi oxigenul și atât”, a adăugat Laurențiu Nistor bătând apropouri astfel la declarațiile lui Potecă legate de durata mandatului său. În final, Laurențiu Nistor le-a transmis prefectului și subprefectului un mesaj: „Când va veni momentul să fiți schimbați din funcții, să nu mulțumiți niciunui lider de partid pentru că ați fost puși în aceste funcții, mulțumiți oamenilor, colaboratorilor și lăsați ceva în urma voastră!”

Samoilescu se întoarce după un mandat de prefect

Ioan Gabriel Samoilescu a ocupat funcția deprefect al județului în perioada aprilie-octombrie 2009. După ceremonia de azi, noul subprefect a declarat: „sper să-l ajut cât pot de mult pe Prefect, să formăm o echipă puternică în care celelalte instituții să găsească un sprijin.”

De la ceremonia de astăzi au lipsit președintele Consiliului Județean,Mircea Moloț, vicepreședintele Tiberiu Balint, primarul Devei, Petru Mărginean și primarul Hunedoarei, Viorel Arion.

 

3 răspunsuri

  1. Dupa spusele domnului Laurentiu Nistor dansul consuma oxigenul si atat la Bucuresti in Parlamentul Romaniei el fiind un anonim si legile promise si de dansul pentru a ajuta cetateni de exemplu ” Legea primei intabulari gratuite” nu o votato alaturi de parlamentari PNL

  2. Dupa spusele domnului Laurentiu Nistor dansul consuma oxigenul si atat la Bucuresti in Parlamentul Romaniei el fiind un anonim si legile promise si de dansul pentru a ajuta cetateni de exemplu ” Legea primei intabulari gratuite” nu o votato alaturi de parlamentari PNL in acest fe le multumeste oamenilor care lau trimis in parlament

  3. Dupa spusele domnului Laurentiu Nistor dansul consuma oxigenul si atat la Bucuresti in Parlamentul Romaniei el fiind un anonim si legile promise si de dansul pentru a ajuta cetateni de exemplu ” Legea primei intabulari gratuite” nu o votato alaturi de parlamentari PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus