Iarna se apropie cu paşi repezi. Contactaţi de HunedoaraLiberă.ro, primarii unor comune şi localităţi din judeţ au declarat dacă sunt sau nu pregătiţi să intervină în situaţii dificile, specifice sezonului rece. 

Localităţile din Valea Jiului, respectiv satele şi comunele din judeţ situate la altitudini mai înalte, sunt zonele cele mai predispuse zăpezilor abundente pe timp de iarnă. Contactaţi de HunedoaraLiberă.ro, primarii comunelor Lelese, Lunca Cernii de Jos şi Cerbăl spun că iarna poate veni chiar şi mâine pentru că ei sunt pregătiţi să intervină pentru deszăpezire în orice moment.

“Suntem pregătiţi să intervenim. Noi utilaje nu prea avem, dar suntem pregătiţi cu materiale antiderapante. Din fericire, iarna trecută nu au fost înregistrate probleme mari în zonă”, a declarat Lupulescu Liviţuc, primarul comunei Lunca Cernii de Jos.

“Poate să vină şi acum zăpada. Am făcut verificări la utilaje, am schimbat uleiul, filtrele. Avem un stoc de motorină de 400 de litri. Sper doar să nu păţim ca anul trecut când în momentul verificărilor utilajele au pornit fără probleme şi când a dat îngheţul ne-a luat două zile să le pornim”, a declarat primarul comunei Lelese, Ciprian Achim.

În ceea ce priveşte localităţile din Valea Jiului, primarii spun că utilajele de deszpăpezire sunt puse la punct şi că şi-au achiziţionat deja stocul de materiale antiderapante.

“Avem cumpărate 3.000 de tone de nisip şi sare. Am făcut ultimele verificări şi la utilajele de dezăpezire. Putem interveni în orice moment”, spune primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă. 

Ultimele verificări au fost făcute în urmă cu câteva zile şi la Petroşani.

“Echipele și utilajele de intervenție în caz de ninsori abundente sunt pregătite. Am făcut o verificare la rece a acestei activități, pentru ca să fiu sigur că indiferent de cum va evolua vremea în săptămânile următoare, atât pietonii cât și șoferii vor putea să circule în condiții de siguranță. Sunt asigurate și materialele antiderapante, deci… zăpada poate veni”, a declarat atunci primarul localităţii, Tiberiu Iacob-Ridzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus