Mai multe proiecte de investiţii ale administraţiei judeţene au fost puse în pericol de incompetenţa sau rea-voinţa unor angajaţi.

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele CJ Hunedoara, Dorin Gligor, a anunţat demararea unei anchete interne după ce unii angajaţi ai Consiliului Judeţean Hunedoara au complicat nejustificat procedurile de demarare a lucrărilor de modernizare a drumului judeţean 705A Costeşti-Sarmizegetusa Regia. Ancheta internă o vizează pe Amelia Andrei, arhitectul şef al judeţului Hunedoara.

Mai exact, printr-un demers care ridică serioase semne de întrebare, Amelia Andrei a notificat Agenţia de Protecţie a Mediului Hunedoara solicitând avize şi evaluări de impact deja existente pentru relocarea unor stâlpi de electricitate. Demersul iniţiat de arhitectul şef al Consiliului Judeţean, Amelia Andrei, a stârnit confuzie, dar şi nedumerire în rândul specialiştilor de mediu.

Cum şi-au complicat existenţa angajaţii CJ Hunedoara

Potrivit vicepreşedintelui Dorin Gligor, notificarea conţine şi referiri eronate, una dintre aceste fiind o solicitare de acord din partea Parcului Naţional Grădiştea Muncelului-Cioclovina. Potrivit OUG 57/2007, singura instituţie abilitată în acest sens era autoritatea emitentă a avizelor de mediu, nu CJ Hunedoara.

În aceste condiţii, APM Hunedoara a răspuns în scris CJ Hunedoara, clasând notificarea “deoarece proiectul propus nu se supune procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului şi de evaluare adecvată”. Răspunsul de la Agenția pentru Protecția Mediului  primit de CJ Hunedoara nu a ajuns însă la vicepreşedintele Dorin Gligor, fapt care ridică noi semne de întrebare.

“Eram la curent cu demersul şi urmăream atent evoluţia lui. Vă asigur că acest gen de raportare la responsabilitatea administrativă din partea unora dintre angajaţii Consiliului nu e un caz izolat. În această dimineaţă am dispus o anchetă internă legată de activitatea arhitectului şef al judeţului, responsabil de notificarea amintită care, după iniţierea procedurilor, a intrat în concediu”, a declarat Dorin Gligor.

Incompetenţă sau sabotaj?

Şeful Consiliului Judeţean Hunedoara a evitat să califice în vreun fel modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu ale arhitectului şef, dar a dat asigurări că rezultatul anchetei va fi făcut public.

“Ancheta va demonstra dacă avem de-a face cu incompetenţă sau sabotarea interesului judeţului Hunedoara. Sper că nu se va adeveri a doua variantă, ar fi de o gravitate extremă, s-ar depăşi cu mult limitele unor orgolii şi competiţii politice sau de altă natură, pentru că aici nu e vorba de un concurs de frumuseţe: cine taie sau acordă tichetele de masă la Spitalul Judeţean, cine a ţinut în garaj şi cine scoate la lucru ambulanţa SMURD, aici e vorba de interesul hunedorenilor”, a mai spus vicepreşedintele Dorin Gligor.


Dorin Gligor a mai declarat că modernizarea DJ 705A Costeşti – Sarmizegetusa este prioritatea zero a administraţiei judeţene şi că licitaţia este în derulare pe Serviciul Electronic de Achiziţii Publice.

Drumul judeţean 705A va fi modernizat cu fonduri alocate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 care, prin extindere, oferă posibilitatea beneficiarilor să finalizeze lucrările în 31 decembrie 2015.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 7 milioane de euro.

5 răspunsuri

 1. A taia sau a acorda drepturile unor cetateni(sfidand legea), a scoate la lumina alte nereguli legate de activitatea administratiei MOLOT- astea sunt doar” competitii politice sau orgolii”?
  D-le GLIGOR sa intelegem ca masurile luate pana acum, foarte putine, sunt doar de dragul competiei politice si din orgoliu?
  Activitatea tuturor institutiilor din judet este in pericol atata timp cat in fruntea lor stau neclintiti oamenii impusi de MOLOT si care au tot interesul ca cel aratat cu degetul ca fiind neputincios sunteti dv., d-le GLIGOR!
  PT. REDACTIE : Sper ca aprobarea moderatorului sa nu mai vina dupa o zi.

  • Aveti dreptate cu aprobarea moderatorului, cred ca vineri 13.03.2015 am asteptat cam 4 ore pana mi-au fost postate raspunsurile. Sau poate fiind vineri 13? Aveti dreptate si cu celelalte, intr-adevar in fruntea institutiilor sunt inca cei inscaunati de molot, pusi acolo in scopurile binecunoscute.

 2. deveanu@yahoo.com' Profu de mate spune:

  Din cate stiu, o astfel de infractiune de sabotaj nu prea exista in CP. Un astfel de termen aduce aminte de vremuri pe care le credeam apuse. Sabotajul tine de atingerea securitatii statului, de rasturnarea ordinii publice s.a.m.d. Ma intreb, oare aceasta doamna a facut o adresa, a expediat-o in nume propriu, fara sa fie asumata, prin semnatura de cineva din conducerea CJ ? Daca asa stau lucrurile inseamna ca la CJ este o mare brambureala, girata de dl. Gligor, care acum e sef. Adica, orice salariat se poate adresa unui tert, angajand institutia, fara aprobarea conducerii CJ? Ma indoiesc si cred ca e vorba de altceva, eventual o invitatie ca doamna sa se ridice de pe scaun pentru ca locul sa fie ocupat de o anumita persoana, agreata. Cu sabotajul mai incet, asta tine de limbajul politrucului, ca macane!

 3. in toata institutia numai doamna aceasta se pricepe si raspunde de fonduri sau proiecte europene? parca se lauda Molot ca are cateva grupe mici si mari de specialisti in proiecte si ca are cele mai multe drumuri din tara facute pe proiecte europene. asa ca angajatii din consiliu nu sunt nici la primul proiect, nici la primul drum, sau poate ca drumul asta e mai cu mot decat altele?
  daca trebuie neaparat schimbata doamna atunci e altceva, nu se mai cauta alti vinovati.
  nu stim inca ce specialisti avea Molot, dar prin oras cunosc cateva fete pline de ele bazate, cu tatii lor gen beton de Chiscadaga, sau alte vipuri de halda de hunedoara care se lauda ca fac relatii externe si toaca fonduri europene la consiliu.

 4. Aveati si voi in Consiliul Judetean unul dintre putinii oameni corecti si curati si v-ati gasit sa-l acuzati de sabotaj(!?) Decat fara avize cum a lucrat PDL in guvernarea Boc (cu bani negri la greu!), cu unul in plus nu vad dezastrul care il vede d-nul Gligor. Desi femeia nu a semnat nici o solicitare pentru aviz vedeti si punctul ei de vedere d/nule Haulica!Acest domn Gligor care a supravietuit un an din indemnizatia de consilier judetean (CUM?), iar inainte a fost mare consiler la Termoelectrica aflata acum in faliment!. Probabil trebuie inlocuita cu cineva care poate astampara FOAMEA d-nului Gligor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus