Inspectoratele școlare județene și cel al Municipiului București au fost informate și li s-a cerut sprijinul pentru ca la nivelul fiecărui județ să se identifice elevul de liceu cu cele mai bune rezultate în procesul de învățământ, acesta urmând să participe în mod gratuit în Tabăra Naţională de Excelenţă - Cultură, Tradiţii şi Civilizaţie Dacică şi Romană.

Județul Hunedoara va fi din nou gazda elitelor din liceele românești

Instituția noastră, având în vedere colaborarea fructuoasă din cursul anului 2013 cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, care s-a materializat cu organizarea Taberei Naţionale de Excelenţă – Cultură, Tradiţii şi Civilizaţie Dacică şi Romană, care a avut ca obiectiv recompensarea celor mai buni elevi de liceu din România, a continuat demersurile pentru ca această acțiune să continuie.

Modul în care s-a derulat evenimentul, precum și opiniile tuturor elevilor participanți, ne determină să credem că acest demers trebuie încurajat pentru ca eforturile elevilor în procesul de învățământ să fie stimulate și recompensate. Din această perspectivă, apreciem eforturile tuturor instituțiilor implicate și putem să vă informăm că o nouă ediție a acestei tabere va avea loc în județul Hunedoara în perioada 2 – 8 septembrie 2014. De asemenea, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale vor fi desemnați cadrele didactice care-i vor însoți pe elevi, câte un profesor pentru fiecare regiune de dezvoltare în parte.

În prezent se derulează etapele premergătoare acestui eveniment. Reamintim faptul că această acțiune are scopul de a recompensa cu o perioadă de odihnă și relaxare a celor mai merituoși liceeni din România. Aceștia vor petrece șapte zile în județul Hunedoara, perioadă în care vor avea ocazia să viziteze obiectivele turistice, istorice, religioase, dar și cele de agrement. Tot programul va fi armonizat astfel încât cei 47 de elevi – câte unul din fiecare județ și sector al Municipiului București – care vor fi oaspeți ai județului nostru să se deconecteze de la activitățile educaționale obișnuite și să-și refacă potențialul de acumulare de noi cunoștințe.

SURSA: INFORMARE DE PRESĂ – Cancelaria Prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus