Ați observat că atunci când e PSD la putere, indiferent că e vorba de țară, județ sau localitate, cei mai tari „specialiști” sunt din PSD? La fel când e vorba despre PNL, ALDE, UDMR etc.

S-a schimbat ceva în 28 de ani față de perioada comunistă, când carnetul de partid era hotărâtor pentru obținerea unui loc de muncă, al unei repartiții pentru locuință? În esență, nu! Doar spoiala. Acum, „specialiștii” angajați pe bază de carnet de partid sunt mult mai numeroși decât cei care chiar se pricep.

Încet, încet, specialiștii adevărați vor fi depășiți ca număr de „specialiști”. Abia atunci va începe adevăratul dezastru al României. Și ziua aceea nu e departe. A apărut specia de piloși obraznici în orice instituție. Habar nu au pe ce lume trăiesc, dar dau lecții. Se opresc la asta, că de muncit ar fi bine s-o facă ceilalți, ăia care n-au niciun spate. Și posturile se tot inventează, pentru că cererea e mare. Totuși, de ce au dreptul la muncă doar în instituțiile de stat? De ce orice se poate rezolva doar cu un carnet de partid sau cu o adeverință? Din ipocrizie!

Nu ar fi mai simplu ca politicienii să decidă câte posturi sunt ocupate politic? De exemplu, un primar, președinte de consiliu județean, ministru, deputat, senator etc. să știe că atunci când ajunge la putere are voie să angajeze un număr X de loaze. Pe acelea să le ținem cu toții cât durează mandatul politicianului. Asumat! Plătim Y salarii pentru respectivii. Nici nu e nevoie să facă ceva la serviciu. Îi ținem acolo. Când se termină mandatul politicianului, să plece și „specialiștii”.

Să existe o singură condiție – nu au voie să deschidă gura în toată perioada cât sunt angajați! Nu credeți că am fi mai fericiți? Țara asta nu ar arăta în alt fel? Vise, prea multe vise!

Între timp, faceți angajări! Cât mai multe!

Un răspuns

  1. Qvod Erat Demonstrandum !
    Tare analiza Monalise ! De asta-mi place de tine ! Sincere felicitari !
    Dar si mai interesant este cum joaca PSD cartea “Opozitiei” ! Atentie ca se pregatesc de un nou smen si ma tem ca PNL-istii inca nu s-au trezit din euforia victoriei. De fapt la ei autosatisfactia pare boala nevindecabila….
    Nu-i vorba insa ca si cu “Salvatori” ca Pollyanna n-o sa puteti travesa nici prima baltoaca din lunca inundabila a Muresului. Iar judetul Hunedoara este un “ocean” de necazuri si nevoi….Trist, tare trist….
    A bon entendeur, salut !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus