Un nou tip de Caritas face victime pe bandă rulantă la Timișoara. Afacerea a fost pusă la cale de niște clujeni, care îi păcăleau pe timișoreni cu contracte de împrumut extrem de avantajoase.

Un timișorean a semnat un contract pentru împrumutul 30.000 de lei, după ce a aflat despre “afacerea de succes” de la un coleg. Saturnus  Finance, o societate nonbancară solicita însă și garanție, bani care nu mai puteau fi recuperați.

”Am semnat un contract pentru suma de 30.000 de lei și ne-au cerut bani ca garanție. Am depus în contul lor suma 1.800 de lei ca garanție și prima rată, de 331 de lei. Asta se întâmpla în luna mai, între timp am plătit și a doua rată și tot nu am primit banii. Eu trebuia să returnez banii în zece ani și m-a atras dobânda, mult mai mică decât la bancă. Mi-au spus că primesc banii în maxim trei luni. Dobânda este cea care m-a atras”, povestește Iosif Ciprian Ștefănescu.

Între timp firma s-a mutat pe strada Cloșca, în Timișoara, iar  celor împrumutați reprezentanții ei le spun că nu au bani să facă plățile, însă îi sfătuiesc pe oameni să plătească în continuare ratele.

Violeta Moțolică este o altă victimă a celor de la Saturnus Finance. A plătit 1.700 de lei garanție tot pentru un împumut de 30.000 de lei. Ca să aibă bani, a vândut porcul din ogradă.

Metoda Caritas

“O persoană solicită şi primeşte rapid aprobarea pentru un credit de 15.000 lei pentru 120 luni, cu o rată lunară de 166 ron. El este obligat prin contract (pe care-l primeşte în 2 exemplare, deja semnate de firmă) să depună în contul de mai sus suma de 750 ron + 166 ron = 916 ron fără TVA şi să trimită un exemplar semnat de contract la Timişoara, cu promisiunea că va fi pe o listă sigur în luna următoare. Dacă ai ghinionul să faci acest lucru, ai luat o mare ţeapă şi nu vei primi niciodată suma de bani cerută şi aprobata de ei, chiar vor încerca să te convingă să mai trimiţi alte rate lunare, ca să ai prioritate!

Asta până încep oameni să se sesizeze şi să facă plângeri penale!…Atunci ei dispar cu sumele încasate şi păgubiţii rămân cu procese şi anchete interminabile”, a explicat, pentru Gazeta de Cluj, o persoană care a avut de-a face cu acest sistem.

SURSA: Pressalert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus