Jucătoarea română Patricia Ţig a fost învinsă de chinezoaica Shuai Zhang cu scorul de 6-1, 4-6, 6-0, miercuri, la Melbourne, în prima rundă a turneului de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Ţig (28 ani, 777 WTA), care a beneficiat de clasament protejat pentru a intra direct pe tabloul principal, s-a înclinat după ceva mai mult de două ore de joc (2 h 10 min) în faţa favoritei numărul 23 (33 ani, 22 WTA).

Românca a jucat bine doar în setul al doilea, pe care l-a început cu break, reuşind să se impună în cele din urmă cu 6-4.

Ţig, care a comis 6 duble greşeli, a avut mai puţine mingi direct câştigătoare decât adversara sa (22-33), dar şi mai multe erori neforţate (34-27).

Patricia Ţig, care a pierdut la toate cele trei participări ale sale la Australian Open în primul tur, s-a ales cu un cec de 106.250 de dolari australieni şi 10 puncte WTA pentru evoluţia sa.

Doar Irina Begu a reuşit să treacă de primul tur la Melbourne dintre cele cinci românce aflate pe tabloul principal de simplu, în timp ce Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig au pierdut.

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus