Să îți uimești copilul a devenit un sport extrem. Cel mic parcă este băgat în priză și pe zi ce trece ai impresia că devine din ce în ce mai activ. În același timp el trebuie să își și dezvolte creativitatea. Cum altcumva ai putea să faci asta, dacă nu chiar prin jocuri și joculețe creative care să-i dezvolte inteligența.

Pe zi ce trece, prichindelul începe să crească și să pună întrebări de genul „De ce se întâmplă așa?” sau „Cum se întâmplă asta?”. Uneori te miri și tu de cât de curios și în același timp cât de complexe devin întrebările lui. Dacă începi să te simți pus în dificultate de întrebările celui mic, îți facem noi o recomandare chiar în acest articol.

În acest articol o să vorbim despre cum să îi captezi atenția copilului, să îi consumi energia și să îi dezvolți în același timp creativitatea. Așa că, dacă cel mic îți pune întrebări care te pun în dificultate, îți recomandăm să citești articolul acesta pentru mai multe detalii.

Iată un top cu jocuri și jucării pentru copii care să-i țină ocupați ore în șir:

Activity

Dacă te gândești la jocurile de societate, cu siguranță că îți vine prima dată în minte Activity. Este unul dintre cele mai populare jocuri de societate, în același timp creativ, ingenios, dar bazat și pe comunicare. Este combinația perfectă dintre desen, descriere verbală și mimă. Tot ceea ce îi trebuie copilului pentru o dezvoltare sănătoasă.

Regulile jocului sunt destul de simple, trebuie să te folosești de unul dintre elementele de mai sus pentru a-l face pe coechipier să ghicească cuvântul de pe un cartonaș. Așa că, dacă vrei ca cel mic să se dezvolte pe mai multe planuri, îți recomandăm să îi iei acest joc și să faceți cel puțin o seară de jocuri în familie.

Joc cu bile

Vorbim despre o plajă mai largă de jocuri din care poți alege, de la jocuri cu bile pe bază de magnet, până la structuri de construit. O să vorbim doar despre cele două mai sus menționate, dar dacă vrei să vezi varitatea jocurilor cu bile, îți recomandăm să te înarmezi cu răbdare, pentru că va fi un proces de durată.

Jocurile cu bile magnetice funcționează după un principiu foarte simplu. Jocurile cu bile magnetice sunt și ele potrivite pentru dezvoltarea creativității și ingeniozității celui mic. Aceste tipuri de jocuri cu bile au niște bile magnetice pe care prichindelul le poate pune în orice forme dorește. Și de aici, limita este la cer. Poate face din acest joc cu bile de la cuburi, până la girafe sau chiar mașini. Cu siguranță că îi va ocupa destul de mult timp, datorită combinațiilor diverse.

Jocurile cu bile bazate pe structuri sunt și ele foarte potrivite. Cel mic trebuie să construiască mai multe structuri, trasee pentru bilele pe care urmează să le lanseze pe circuit. Cu ele poți să îi captezi atenția  ore în șir și să îl provoci să gândească logic.

Monopoly junior

Avem un alt clasic al jocurilor de societate, Monopoly, dar varianta junior a acestuia. Dacă varianta pentru adulți te învață cât de riscante sunt investițiile financiare, varianta pentru copii este la fel. Dacă alegi acest joc de societate pentru copilul tău, el poate să învețe educație financiară, organizare, cum să își gestioneze eficient resursele și multe altele de la o vârstă fragedă.

Poți să vorbești cu părinții prietenilor de la școală sau din parc, pentru ca cei mici să se întâlnească cel puțin de două ori pe lună pentru a se juca și a-și dezvolta simultan cunoștințele.

Diverse jucării

Dacă vorbim despre jucăriile pentru copii, ai de ales din o mulțime de variante care pot să scoată la iveală talente și pasiuni ascunse. De exemplu, poți alege un aparat de fotografiat de jucărie sau o bucătărie de jucărie în miniatură.

Sperăm că te-a ajutat acest articol și că ai descoperit o posibilă variantă pentru copilul tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus