În urma impactului violent, cele două autovehicule de mare tonaj au luat foc.

Cele trei TIR-uri implicate în accident erau conduse de un român, un bulgar și un polonez.

Autotrenul cu numere românești și cel cu numere poloneze se îndreptau spre Lugoj, iar șoferul de origine bulgară venea spre Timișoara. La un moment dat acesta din urmă a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și s-a izbit cu putere de autotrenul înmatriculat în România. În urma impactului violent, cele două autovehicule de mare tonaj au luat foc. Cea de-a treia mașina, condusă de șoferul polonez, a ajuns în câmp pentru că bărbatul a tras puternic de volan spre dreapta ca să evite accidentul petrecut în fața sa.

Echipajele de salvare au încercat să stingă flăcările care au cuprins cabina TIR-ului bulgăresc, însă șoferul nu a mai putut fi salvat. La spital a ajuns doar românul, iar polonezul a primit îngrijiri medicale la fața locului.

„În cauză se va întocmi dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate aspectele legate de producerea accidentului”, a declarat pentru PRESSALERT.ro Mirela Drăghicioiu de la Biroul de Presă al IPJ Timiș.

UPDATE Șoferul bulgar care se afla în TIR-ul cuprins de flăcări a încercat să iasă pe geam, însă nu a mai reușit, acesta fiind carbonizat. Din primele informații reiese faptul că bărbatul a încercat să scape, dar acesta a fost prins de flăcări și a decedat.

Potrivit polițiștilor, românul și polonezul au încetinit viteza după ce au observat un echipaj radar al Poliției Rutiere, aflat la trei kilometri de locul impactului. Aceștia circulau cu viteză regulamentară, însă polițiștii nu au putut observa viteza TIR-ului bulgăresc pentru că acesta nu a ajuns în zona de acțiune a aparatului radar.

Accidentul a blocat pentru câteva ore centura de ocolire a Lugojului.

Sursa: Pressalert

Foto: Redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus