Deşi instanţa a anulat "Taxa lui Moloţ" pentru drumurile judeţene, transportatorii au rămas cu un reflex.

În urmă cu două săptămâni, judecătorii Tribunalului Hunedoara s-au pronunţat în legătură cu cererea Prefectului de anulare a hotărârii Consiliului Judeţean Hunedoara nr. 237/29.11.2013, care viza introducerea unei taxe pentru autovehiculele care folosesc drumurile judeţene şi depăşesc încărcătura maximă admisă. În proces a intervenit şi o societate comercială ale cărei argumente au cântărit decisiv în decizia luată de magistraţi.

CE SPUNE INSTANŢA

Admite acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Prefectul Judeţului Hunedoara în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Judeţean Hunedoara. Admite cererea de intervenţie principală formulată de intervenienta SC Luxorcomp SRL în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Judeţean Hunedoara. Anulează Hotărârea Consiliului Judeţean Hunedoara nr.237/29.11.2013. Obligă pârâtul Consiliul Judeţean Hunedoara să plătească intervenientei SC Luxorcomp SRL suma de 668,63 lei, cheltuieli de judecată.

Cu toate acestea, mai sunt încă transportatori care se prezintă la Consiliul Judeţean Hunedoara pentru a achita “Taxa lui Moloţ”, fără să ştie că Hotărârea care stabilea toate tarifele a fost anulată de instanţă.

Până la o decizie definitivă în acest dosar, transportatorii nu mai sunt obligaţi să plătească taxa suplimentară pentru încărcătura care depăşeşte masa maximă admisă.

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Urmăreşte HUNEDOARA LIBERĂ.RO pe FACEBOOK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus