Ei vor semna pentru toate candidaturile din județ pentru primării, consilii locale și cel județean. Cine sunt șefii principalelor partide și care a fost traseul lor politic?

PSD – Laurențiu Nistor

După 1990 a fost doar membru al PSD (FSN, PDSR). Nistor a fost din 1990 până în 2008 primar al comunei Șoimuș. În anul 2000 atât el, cât și întregul Consiliu Local al comunei Șoimuș au câștigat alegerile din partea PDSR. După ce a fost ani buni secretarul general al Organizației Județene a PSD Hunedoara, în 2011 el a devenit președinte, fiind reconfirmat de două ori în această funcție. Din 2008 este deputat, iar la bursa zvonurilor este dat acum drept candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Hunedoara, în cazul în care acest partid va face majoritatea, în urma alegerilor din vară.

PNL are doi co-președinți: Radu Bogdan Țîmpău, de la vechiul PNL, și Dorin Oliviu Gligor, fost PDL

Radu Bogdan Țîmpău a intrat în PNL în anul 2000. A fost președinte al Tineretului Național Liberal Hunedoara. În 2008 a fost, pentru o scurtă perioadă, consilier județean, pentru ca mai apoi să devină deputat, mandat pe care și l-a reînnoit în 2012. După ce Mircea Ioan Moloț a fost arestat la domiciliu, în decembrie 2014, Țîmpău a fost ales președinte interimar al PNL Hunedoara. Nu a mai fost membru al altei formațiuni politice.

Dorin Oliviu Gligor a fost președinte al vechiului PDL din 2011. Acesta a fost subprefect și prefect al județului, în prezent vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, Gligor a intrat în Partidul Democrat în 1999 și nu a mai fost membru al altei formațiuni politice.

UNPR – Haralambie Vochițoiu

Fost membru PSM, apoi PSD, formațiune din partea căreia a candidat la Primăria municipiului Petroșani. A fost exclus din partid și s-a înscris în PP-DD, partid de la care a candidat în 2012 la șefia Consiliului Județean Hunedoara și apoi la Senat. A câștigat mandatul de senator în urma redistribuirii. În 2014 a părăsit PP-DD și s-a înscris în UNPR.

ALDE are doi co-președinți: Marian Muntean, din partea PLR, și Marius Sanfirișca, din partea PC

Marian Muntean, mai cunoscut ca patron al DevaTrans și al echipei de handbal Cetate Deva, a intrat în politică în 2012, la PP-DD. A câștigat un mandat de consilier local la Deva, iar în 2014 a trecut la PNL. A petrecut acolo un an, după care s-a înscris în PLR, devenind președinte pe județ al acestui partid.

Marius Sanfirișcă este președinte al Partidului Conservator Hunedoara și ocupă această funcție de mai puțin de un an. Nu a mai fost membru al vreunui partid.

UDMR – Iuliu Winkler

Acesta este președinte al UDMR Hunedoara din anul 2001. A fost pe rând consilier județean, subprefect, deputat, ministru delegat pentru Comerț, secretar de stat în Ministerul pentru IMM-uri, Comerț, Turism și Profesii Liberale și ministru al Comunicațiilor. Din decembrie 2007 este membru al Parlamentului European, reales în 2009 și 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus