Administratorii pârtiilor din staţiunea Straja şi-au propus să deschidă sezonul de schi din această iarnă pe 30 noiembrie, motiv pentru care au pornit deja tunurile de zăpadă artificială.

„De câteva zile, 45 de tunuri de zăpadă artificială funcţionează continuu. Ne-am propus să deschidem sezonul de schi pe 30 noiembrie şi să avem un strat de zăpadă bătută cu ratracul în grosime de 30 de centimetri”, a declarat cabanierul Emil Părău, unul dintre administratorii pârtiilor din Straja.

În aceste condiţii, pe 30 noiembrie se vor deschide pârtiile Constantinescu, Mutu, Platoul Soarelui şi Alfa – cea mai căutată de schiori. Toate aceste pârtii vor avea program de funcţionare şi în nocturnă, astfel că în primele zile vor fi deschise între orele 9,00 – 21,00.

Tot pe 30 noiembrie va porni şi telegondola din Lupeni spre Straja, iar parcarea de câteva sute de locuri de la staţia de plecare va fi disponibilă pentru turişti.

În staţiunea Straja încă mai pot fi găsite locuri de cazare pentru următoarele zile şi săptămâni, însă cabanierii se aşteaptă ca acestea să se ocupe destul de repede, pe măsură ce pârtiile de schi vor fi deschise şi turiştii vor avea zile libere.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus