Situaţie incredibilă la Blaj. După un furt dintr-o locuinţă de la începutul lunii iulie, păgubitul şi-a găsit posibilii făptaşi pe… contul său de facebook.

După cum povesteşte bărbatul, unul dintre bunurile furate din apartamentul său, o tabletă, era setată să acceseze direct contul său de pe reţeaua de socializare, iar “infractorii” şi-au pus pozele pe net, schimbând fotografia de profil. Omul a dus “probele” la poliţie, dar, la o lună după incident, încă făptaşii nu au fost găsiţi.

Contactați de reporterii Alba24, reprezentanţii IPJ Alba au confirmat că ancheta este în desfăşurare şi că au fost luate “măsuri specifice pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Mai jos vă redăm “povestea” transmisă de păgubit pe internet, în care descrie cum s-au petrecut evenimentele.

“Acum 3 săptămâni, mai precis 4 iulie 2014, în jurul orei 11.30, mi-a fost spart apartamentul din loc. Blaj, str. A. Mureşanu, … norocul meu că nu a fost nimeni acasă la acea oră (în speță bunicii şi copiii), că cine știe ce se mai putea întâmpla… la politie s-a anunțat în aceiași zi, la ora 16.30… au venit reprezentanții poliției Blaj, au constatat furtul, casa arată ca după război, absolut totul răvășit și normal că nu au plecat cu mâna goală (bani, electronice, aur)… nu a fost găsită nici o amprentă, au trecut zile, săptămâni, nici un rezultat în ceea ce privește ancheta.
Întâmplarea sau, mai bine zis, prostia hoților, face ca acum o săptămână, în data de 25 iulie 2014, între orele 14.51 și 14.56, hoții (sau cei la care au vândut o parte din cele furate) și-au făcut poze cu tableta, pe care le-au postat pe contul meu personal de facebook “Tock Radu” (tableta era setată cu logare pe contul meu)… mi-au schimbat inclusiv poza de profil, acum este reprezentată de unul de culoare sau ca să fiu civilizat rom, iar pe lângă această poză a mai pus alte 2 fotografii cu fața, la una din poze eminenţa sa infractorul chiar făcând mențiunea <Iulian Bosu>… am adus la cunoștința Poliției Blaj toate acestea, le-am dat acestora inclusiv ID și parola de facebook, pentru a intra și ei, să vadă.
Nici până la ora aceasta nu mi-am schimbat parola de facebook și am încercat să am activitate cat mai slabă, pe ideea că poate vor mai posta ceva … a trecut mai bine de o săptămână și nici un rezultat, adică în România anului 2014, nu poți să prinzi hotul cu poze, cu chip, cu ora de logare (se poate afla chiar și IP-ul de unde a fost conectată tableta furată la internet, există oameni în poliție specializați în așa ceva).
P.S. Nu mă pot abține să nu fac completarea: Poliția Blaj a solicitat să le duc pozele la ei pe cd, neputând ca eu să le transmit lor pe o adresa de email, că nu au internet. Cum se poate ca o poliție de oraș să nu fie conectată la internet în anul 2014??!! Și ne mai mirăm că Gigi Becali (nu sunt un fan de-al lui, vă asigur) și-a făcut dreptate singur, știa omul că după Poliţia Română degeaba se stă… probabil dacă aș prinde hoțul și l-aș duce la politie mă va lua că l-am sechestrat în acele minute cât am făcut deplasarea cu el la poliție”.

sursa: alba24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus