O turistă care a suferit un traumatism grav la gleznă, în timp ce se afla în zona vârfului Retezat, a fost transportată cu elicopterul din munte la Spitalul din Petroşani, a informat, duminică, Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara, care a precizat că femeia nu se echipase corespunzător pentru un traseu de acest fel, purtând espadrile din pânză.

Operaţiunea de salvare a victimei a avut loc sâmbătă după-amiază şi a durat circa două ore, din cauza zonei accidentate fiind solicitat un elicopter care să preia turista. După ce i-a fost acordat primul ajutor la locul accidentului, femeia a fost preluată cu ajutorul unui salvamontist şi transportată la spital.

„Acţiunea a avut loc pe traseul ‘triunghi roşu’, cam la 30 de minute sub vârful Retezat. Persoana a suferit un traumatism sever la unul dintre membrele inferioare, fără posibilitatea de deplasare. Echipată necorespunzător – încălţată cu opincuţe de pânză. A fost imobilizată şi transportată la Spitalul din Petroşani”, a precizat şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Salvamontiştii atrag atenţia turiştilor asupra modului de echipare în zona montană, o parte dintre accidente fiind determinate de ţinuta sau încălţămintea necorespunzătoare.

Sursa: Salvamont, Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus