Cadrul universitar de 36 de ani din Iași, care a murit marți după-amiază în zona Vârfului Judele din Masivul Retezat, s-a dezechilibrat pe o porțiune mai grea de potecă din cauza oboselii și a rucsacului greu pe care îl avea asupra lui, potrivit unei prime concluzii avansate de salvamontiștii care au intervenit în zonă pentru recuperarea trupului neînsuflețit al victimei.

“Accidentul a avut loc pe un traseu între lacurile Zănoaga și Bucura. Poteca traversa fața vârfului Judele și este o porțiune dificilă de traversat. Profesorul a rămas în urmă pentru a ajuta o persoană care mergea mai greu. S-a dezechilibrat și a alunecat pe stânci, prăbușindu-se aproape 100 de metri. Eram la refugiul Bucura și am auzit strigătele de ajutor. Am ajuns la locul accidentului în circa 30 de minute, dar victima era deja decedată, din cauza multiplelor traumatisme grave suferite la cap”, a declarat miercuri șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, pentru agerpress.ro.

Evacuarea victimei de la locul accidentului a fost foarte de dificilă, din cauza pantei foarte înclinate și a numeroșilor bolovani din zonă. Corpul bărbatului a fost adus, în cursul nopții, până la cabana Poiana Pelegii, de unde a fost preluat de Medicina Legală.

Turistul se afla în Retezat împreună cu un grup de 20 de studenți de la Facultatea de Geografie, cu care efectua practica de vară. Studenții au fost preluați miercuri de un microbuz și transportați în orașul Hațeg pentru ca apoi să se îndrepte spre casă.

Salvamontiștii hunedoreni recomandă turiștilor să fie atenți la deplasările pe munte și să-și pregătească foarte bine rucsacul, pentru ca acesta să nu fie foarte greu.

CITEȘTE ȘI: Un turist de 36 de ani a murit în Retezat

Un cadru universitar din Iaşi a murit marţi în munţii Retezat. Bărbatul se afla în excursie cu un grup de studenţi şi a căzut într-o prăpastie.

SURSA: agerpress.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus