Nu mai puţin de 1.132 de absolvenţi din judeţul Hunedoara s-au înscris în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă ca şomeri neindemnizaţi, în timp ce în judeţul Timiş doar 199 de absolvenţi şi-au depus aceste dosare. 

În județul nostru, peste 1.000 de absolvenți de liceu s-au îndreptat spre Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Hunedoara, pentru a primi câteva sute de lei lunar, dar și în speranța că își vor putea găsi un loc de muncă.

Cei mai mulţi tineri hunedoreni care vor deveni şomeri sunt absolvenţi de liceu care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat. Din cei 1.132 de solicitanţi, doar 82 sunt absolvenţi de studii superioare.

Tinerii care solicită indemnizația de șomaj primesc, pe o perioadă de șase luni, 250 de lei lunar. Această indemnizație poate fi acordată doar la cererea absolventului, în termen de 60 de zile de la finalizarea studiilor, dacă tânărul nu se înscrie la o facultate sau nu îşi găseşte un loc de muncă.

În acest an, doar 56,21% dintre absolvenţii de liceu din judeţul Hunedoara care s-au prezentat la examenul de Bacalaureat l-au şi promovat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus