Este anchetă la un liceu din județul Hunedoara, după ce un elev de 17 ani a adus în clasă un pistol cu bile. Descoperirea a fost făcută de polițiști, în timpul unei razii organizate în școală. Adolescentul ascunsese arma cu gaz și un încarcator cu 9 bile în bancă, sub cărți.

Descoperirea șocantă a fost făcută de polițiști la Liceul Tehnologic Lupeni. Oamenii legii au organizat o razie, a doua în ultima săptămână și i-au verificat pe elevi chiar în timpul cursurilor, cel mai probabil în urma unui pont anonim. Adolescentul care a adus arma la școală era la ora de religie.

Bogdan Nițu, purtător de cuvânt, IPJ Hunedoara: Într-o bancă a unei săli de curs, polițiștii au găsit un pistol ce aparținea unui elev în vârstă de 17 ani, din Lupeni. Acesta a declarat că nu a folosit arma respectivă. Arma era ascunsă cumva sub cărți.

Profesorii au aflat despre fapta elevului numai după ce acesta a fost ridicat de polițişti. Niciunul dintre colegi nu a reclamat că ar fi fost amenințat cu arma. Băiatul fusese transferat la Liceul Tehnologic din Lupeni la începutul acestui an școlar, de la liceul din Vulcan. Și acolo a mai fost sancționat pentru fapte violente.

Aurelia Bucur, director, Liceul Tehnologic Lupeni: În timpul orei de la 9 la 10 am fost solicitată de Poliția Lupeni că vor să facă o percheziție la o clasă și să îi sprijin. Au venit în două minute, au intrat la o clasă de profesională, unde au numit un elev pe care l-au ridicat în picioare și i-au spus să iasă afară cu geanta. El a spus că nu are geantă. S-a dus domnul polițist la bancă și printre cărțile din bancă a găsit acel pistol.

Elevul care a adus arma la școală primește bursă socială și bursă tehnologică de la școală, dar are și pensie de urmaș. În plus, mai câștigă bani din munci sezoniere pe la vecini, în total aproximativ 1.800 de lei pe lună. El ar fi cumpărat arma de pe internet, cu 500 de lei, fără ca mama lui să știe. Polițiștilor le-a spus că voia să o repare. Din primele cercetări, nu e prima oară când tânărul vine cu arma la școală.

Claudiu Bădilă, diriginte: Unii dintre ei au mărturisit că ar fi avut arma cu ceva zile înainte.

Arma a fost confiscată de polițiști. Potrivit acestora, din primele verificări reiese că ar fi vorba de un pistol cu bile neletal, nesupus autorizării. Însă gestul necugetat îl va costa scump pe tânărul de 17 ani, care va fi exmatriculat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus