Guvernul ungar intenţionează să prelungească drumul expres M44 spre România. Un studiu preliminar prevede extinderea drumului expres spre localitatea ungară Sarkad, județul Békés și prelungirea acestuia cu un drum care urmează a fi realizat în România.

Pentru a analiza posibilitățile de prelungire și conectare a tronsoanelor vizate, mai mulți reprezentanți ai celor două părți s-au întrunit miercuri la Békéscsaba.

În cadrul acestui eveniment, Tamás Herczeg, deputat Fidesz din judeţul Békés, a spus că intenţia Guvernului ungar este ca „drumul expres M44 să nu se oprească la Békéscsaba, ci să continue spre Partium”, potrivit G4Media.

M44 este o cale rutieră aflată în prezent în construcție în Ungaria. Se intenționează să conecteze orașul Békéscsaba de lângă granița cu România cu nodul M5 de la Kecskemét.

Construcția este împărțită în trei faze, 31, 62 și 18 km lungime. Secțiunea de 62 de kilometri a fost finalizată și este în prezent în folosință, în timp ce alte două secțiuni sunt în construcție.

sursa: alba24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus