Contactat de Hunedoara liberă, Haralambie Vochițoiu a admis că DNA, Serviciul Teritorial Alba Iulia, a făcut cercetări la firma sa.

Un cititor al site-ului nostru mi-a atras atenția, după ce în „Hunedoara liberă” a apărut textul „Dosarele anului 2016” că și senatorul UNPR Haralambie Vochițoiu este cercetat de către DNA și că dosarul său ar putea influența alegerile locale și generale din acest an.

Redăm comentariile cititorului nostru, fără să intervenim pe text:

Titu Maglavitu – 25 ianuarie 2016 la 10:46 AM

Doamna Monalise, de Mega Dosarul Fraudei pe fonduri europene deschis pe numele lui Vochitoiu de DNA Alba Iulia nu spuneti nimic?????? Asta nu decide soarta alegerilor? Asta este protejat de lege???? A furat si el ca omul cateva milioane de euro, si totusi nu-i ciudat ca presa tace si nu zice nimic, nimic, nimic???? Ciudat, foarte ciudat…..

Monalise Hihn – 25 ianuarie 2016 la 3:40 PM

Stimate domn,
Nu tace nimeni, dar eu, una, nu am primit informații oficiale despre acest dosar. Când le voi avea, vă asigur că voi scrie. Toate cele bune!

Acelasi Titu – 25 ianuarie 2016 la 5:56 PM

Doamna, dar puteti sa va interesati. Comunicatul DNA exista!!!! DNA exista si el, puteti face o adresa, Asadar, pe cand adresa dvs catre DNA cu solicitarea unei bune informari a populatiei despre Senatorul Resturilor si aventurile lui cu fonduri europene???

Monalise Hihn – 25 ianuarie 2016 la 7:45 PM

Cât de curând! Mâine – adresa și, în funcție de răspunsul DNA, textul. O seară minunată!

Ajutati-l pe Vochitoiu, ca el vrea adevarul – 26 ianuarie 2016 la 8:17 AM

Cititi stimata Doamna Monalise ce-si doreste acest om, Vochitoiu. Nu-i asa ca un om care-si doreste mult aflarea adevarului trebuie ajutat? Va multumim pentru promptitudine:

Potrivit informaţiilor oficiale ale DNA, în ceea ce-l priveşte pe Haralambie Vochiţoiu – senator de Valea Jiului ales pe listele PP-DD, dar migrat între timp la UNPR- „se efectuează acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire ori prezentare de documente ori declaraţii false având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”. Faptele ar fi fost comise prin intermediul uneia dintre societăţile conduse de Vochiţoiu, Euro Jobs Petroşani

În acest dosar stufos, aflat pe masa de lucru al procurorilor anticorupţie, zeci de persoane au fost audiate, majoritatea având calitatea de beneficiari ai unor cursuri de reconversie profesională derulate cu fonduri europene. Haralambie Vochiţoiu spune, însă, că este convins că al finalul anchetei adevărul va ieşi la iveală şi susţine că s-a lucrat „curat”. „Există o cercetare în urma unei autosesizări, care trenează de trei ani. Am toată încrederea şi sunt convins că la finalul anchetei se va afla adevărul. Colectivul de la Euro Jobs este un colectiv de pionieri în atragerea fondurilro europene şi un colectiv de profesionişti. Firma a fost dată ac exemplu de bune practici în domeniu”, a declarat Haralambie Vochiţoiu”.

DOSARELE ANULUI 2016

Dosarele penale care ar putea decide alegerile locale și generale din acest an, în județul Hunedoara.

Contactat de Hunedoara liberă, Haralambie Vochițoiu a admis că DNA, Serviciul Teritorial Alba Iulia, a făcut cercetări la firma sa:

„În februarie 2012, la două săptămâni după ce am reintrat în politică mi s-au făcut două plângeri din partea a doi foști milițieni. Aceștia au reclamat la DNA că am furat bani europeni, că am mințit Comisia Europeană etc. S-au făcut anchete, au fost chemați oameni la audieri. Nu am mai primit nicio veste DNA, nici că au închis cercetările, nici că aș fi vinovat de ceva”.

UNPR, mai multe probleme

UNPR pare să se confrunte cu mai multe probleme în ultima perioadă. Luni, procurorii au cerut Senatului să aprobe urmărirea penală pentru Gabriel Oprea, șeful progresiștilor, pentru abuz în serviciu. Astfel, este posibil ca o înțelegere privind continuarea alianței electorale cu PSD să cadă. UNPR va decide în 30 ianuarie dacă mai vrea în tandem cu PSD. Și social-democrații vor hotărî în câteva zile dacă mai vor mai aceeași masă cu progresiștii lui Oprea.

Dacă UNPR va candida pe liste separate, va avea mai probleme, în toate sondajele de opinie, partidul nu trece de 3 la sută, sub pragul electoral. Pe de altă parte, PSD nu pare dispus, în cazul în care se va păstra alianța electorală cu UNPR, să accepte pe liste 10 la sută dintre candidaturi de la progresiști.

În prezent, în județul Hunedoara, UNPR are un senator – pe Haralambie Vochițoiu, doi primari la Petroșani și Geoagiu – Tiberiu Iacob Ridzi și Ioan Vălean -, 97 de consilieri locali și trei consilieri județeni.

Un răspuns

  1. Pingback: Cine sunt cei 38 de penalii care vor să intre în Parlament | PresaLiberă.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus