Sănătatea elevilor de la şase unităţi şcolare din Valea Jiului este pusă în pericol, şcolile funcţionând fără autorizaţie sanitară din partea Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

Şcoala cu regim special din Lupeni, Grădiniţa numărul 5 din Vulcan, un grup şcolar din Lupeni, Şcoala Gimnazială numărul 1 din Lupeni, Grădiniţa cu program normal din Iscroni şi o şcoală gimnazială din Petroşani, funcţionează fără autorizaţie sanitară, deşi a trecut mai bine de o lună de la începerea anului şcolar 2014-2015.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, aceste şcoli şi grădiniţe nu au primit autorizaţia sanitară de funcţionare, fie nu au fost efectuate lucrările de igienizare sau că nu respectă circuitele sanitare.

“În total 10 şcoli din judeţ nu au încă primit autorizaţia sanitară. Anul şcolar a debutat cu 14 unităţi şcolare care funcţionau fără să respecte normele sanitare” a declarat pentru HunedoaraLiberă.ro Cecilia Birău (foto), purtător de cuvânt DSP Hunedoara.

Totodată, potrivit purtătorului de cuvânt al DSP, există mai multe unităţi şcolare din judeţ, majoritatea din Valea Jiului, care funcţionează de mai mulţi ani fără autorizaţie sanitară. Aceste instituţii de învăţământ fie sunt situate la parterul blocurilor, fie în clădiri prea vechi, fie nu au grupuri sanitare conforme.

“Directorii instituţiilor neautorizate răspund dacă elevilor li se întâmplă ceva, în condiţiile în care şcolarii pot fi expuşi la pericole din cauza neîndeplinirii normelor sanitare de funcţionare”, a mai adăugat Cecilia Birău, purtător de cuvânt DSP Hunedoara. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus