În preajma sărbătorilor de iarnă Valea Jiului va fi iluminată de mii de beculeţe colorate. Administraţiile publice locale au pus la punct o serie de surprize, în special pentru cei mici. 

Sărbători de iarnă în Petroşani

Valea Jiului îmbracă straie de sărbătoare. În ajun de Moş Nicolae, vineri, 5 decembrie, luminiţele vor fi aprinse în municipiul Petroşani. Începând cu ora 17.00, cetăţenii sunt aşteptaţi în parcul Carol Schreter, acolo unde primarul Tiberiu Iacob-Ridzi va apăsa pe întrerupător şi va porni iluminatul ornamental de iarnă.

Pe lângă miile de beculeţe şi globuri, dar şi brazii care vor împodobi oraşul, în Parcul central din localitate va fi amplasată şi în acest an Diorama care ilustrează Naşterea Domnului.

Pentru iluminatul de sărbători administraţia publică locală a alocat în acest an suma de 300.00 lei.

Sărbători de iarnă în Vulcan

 La Vulcan, deschiderea sărbătorilor de iarnă se va face la jumătatea acestei luni. Vineri, 12 decembrie, în faţa Primăriei din localitate va fi organizat un moment mai special comparativ cu anii precedenţi. În zonă va fi amplasată o scenă unde vor urca artişti locali, crai şi colindători. Tot atunci va fi deschis şi Târgul de produse tradiţionale. Reprezentanţii administraţiei publice locale vor oferi ceai tuturor cetăţenilor participanţi la eveniment.

Micuţii vulcăneni îl vor întâlni în seara zilei de 12 decembrie pe Moş Crăciun, iar cei mai cuminţi dintre ei vor fi răsplătiţi cu dulciuri şi jucării. 

Bulevardul principal din localitate va fi închis începând de joi, 11 decembrie, până la finalul sărbătorilor de iarnă.

Sărbători de iarnă în Lupeni

În municipiul Lupeni iluminatul ornamental de sărbători a fost pornit încă din prima zi a acestei luni. Ziua de 1 Decembrie le-a oferit astfel cetăţenilor un dublu motiv de bucurie.

Sărbători de iarnă în Petrila

Beculeţele de sărbători vor fi aprinse în ajun de Moş Nicolae şi în oraşul Petrila. Potrivit primarului localităţii, Ilie Păducel, în acest an nu au fost alocate fonduri suplimentare pentru iluminatul ornamental, astfel că localitatea din estul Văii Jiului va străluci la fel ca în anii precedenţi. În data de 18 decembrie, la Casa de Cultură din localitate va fi organizat un spectacol cu colinde.

FOTO: static.panoramio.com

4 răspunsuri

  1. mda si in orasul uricani vor fi aprinse dupa pasti mai sigur de inaltare

  2. si uricani nu fc parte de valea jiului ? scrieti un articol complet daca tot scrieti

  3. in orasul uricani vor fi aprinse dupa pasti mai sigur de inaltare:))

  4. ionela_angel_2008@yahoo.com' ionela simona spune:

    La vulcan cand se aprinde luminitele anul acesta ca la petrosani sau aprins

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus