La mai bine de două decenii de la căderea comunismului, ne putem întoarce la vremurile de altădată şi îi putem vedea pe Messi, Neymar şi Cristiano Ronaldo tot la bulgari. Asta după ce Televiziunea Naţională (TVR) a rămas în pană de fonduri pentru Campionatul Mondial de fotbal.

Cu mai puțin de 2 luni înaintea debutului turneului final, turneu final care se anunţă a fi unul cu adevărat “nebun”, Televiziunea Română, care a achiziţionat drepturile de transmisie, nu şi-a achitat obligaţiile prevăzute în contractul cu European Broadcast Union (EBU). TVR a achitat doar 10% din suma totală, iar acum se află în pericolul de a nu putea transmite probabil cel mai aşteptat eveniment sportiv al anului.

“Situaţia e, într-adevăr, complicată şi există acest pericol, să nu putem transmite competiţia. Totuşi, eu sunt optimist şi am câteva argumente care mă fac să cred că o vom scoate la capăt”, a spus Constantin Şerbu, Directorul de achiziţii competiţii sportive al TVR.

Bani de la Guvern pentru Campionatul Mondial

Situaţia complicată în ceea ce priveşte transmisia este însă aproape fără ieşire, spun alte voci din interiorul TVR, aceştia dezvăluind faptul că “incert este un cuvânt prea blând pentru ce se petrece aici. Stelian Tănase n-a înţeles exact cum să facem plata pentru Mondial. Vă spun ceva, dacă Guvernul nu intervine şi nu ne va ajută, nu avem de unde să plătim restul de 8-9 milioane de euro.”

În plină criză şi cu o incertitudine care planează asupra întregii companii, un singur lucru este în acest moment cert – că mai sunt fix 50 de zile până la startul turneului final.

SURSA: www.sport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus