Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a fost sesizată cu privire la incompatibilitatea şi conflictul de interese administrativ şi penal în care s-ar afla Vetuţa Stănescu, director economic al Spitalului Judeţean din Deva şi consilier judeţean PNL.

În plângerea înaintată ANI de către o asociaţie civică se arată că Vetuţa Stănescu s-ar fi aflat în incompatibilitate ocupând în acelaşi timp funcţia de director economic al Spitalului, cât şi pe cea de membru al comisiilor în care s-au dezbătut şi avizat bugetele unităţii medicale la care soţul consilierei este Şef al Secţiei de Obstretică – Ginecologie.

De asemenea, este reclamat şi faptul că Vetuţa Stănescu ar fi făcut parte fără drept din comisia care a atribuit contracte de lucrări cu Spitalul Judeţean societăţilor comerciale VIVA CONSTRUCT şi ATOMIS. Reprezentanţii asociaţiei care a înaintat plângerea susţin că cele două societăţi comerciale au executat lucrări ilegale, mult mai scumpe decât cele licitate iniţial. Valoarea totală a acestor lucrări s-ar ridica la 2.374.914 lei.

În plângere sunt invocate încălcări ale Legii privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, a Legii privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, a Legii administraţiei publice locale şi a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind atribuirea contractelor de achiziţii publice, a contractelor de concesiune de servicii.

Un răspuns

  1. Stire beton.
    Faceti sapaturi adanci si sa ne tineti la curent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus