În uvertura etapei a treia din seria C a Diviziei A de handbal feminin s-au întâlnit CSM Deva și CSU Reșița. Conform așteptărilor, devencele s-au impus, câștigând de o manieră clară, cu 37-15, după ce la pauză conduceau cu 18-10. Superioritatea echipei din Deva a fost recunoscută și de către adversari. „Noi avem o echipă foarte tânără, compusă din câteva studente și mai multe junioare, fiind în reconstrucție.
Eram comnvinși că vom avea un adversar puternic în față, care sezonuol trecut a evoluat în Liga Florilor. Deva a obținut o victorie meritată, întrucât ne-a dominat pe tot parcursul jocului, noi contând doar în primele 20 de minute. Practic, pentru deva a fost mai mult un antrenament, dar este de înțeles acest lucru, întrucât fetele noastre nu au experiență și chiar s-au și speriat, la un moment dat, de adversare.
Pe de altă parte, am putut rula tot lotul pe care îl am la dispoziție, întrucât fetele au nevoie de jocuri în picioare, mai ales în fața echipelor experimentate. Cu siguranță, în fața altor adversari vom face jocuri mai bune”, a declarat Cristian Busuioc, antrenorul principăal de la CSM Reșița. Chiar dacă au învins la o diferență de 22 de goluri, handbalistele de la CSM Deva, club finanțat de municipalittatea de la poalele Cetății și înființat la propunerea primarului Florin Oancea, au făcut o mare risipă de energie pe teren. „A fost o victorie pentru care am muncit, întrucât întâlnim echipe bune în această serie.
Noi ne-am pregătit foarte bine și am știut ce avem de făcut în acest meci și, în mare măsură, ne-am îndeplinit obiectivul propus. Știm că avem câteva contracandidate la primele două locuri, dar noi facem totul pas cu pas. Vor veni meciuri mult mai grele, iar noi nu vom lua de sus niciun adversar”, a declarat Sara Racho, centrul celor de la CSM Deva. În urma acestei victorii, CSM Deva rămâne lider neînvins în serie, iar staff-ul tehnic se gândește, deja, la meciurile următoare. „A fost, în cele din urmă, o victorie lejeră, noi având în față o echipă tânără. Cu toate acestea, vreau să felicit echipa din Reșița, care este una frumoasă și cred că, dacă o vor continua pe acest drum, va da și câteva jucătoare de valoare. Noi am încercat să facem același joc ca la Oradea și, în mare parte, am și reușit.
Pe final am încercat și formula cu doi pivoți, pentru că ne pregătim și pentru meciurile următoare. Sunt mulțumit de rezultat și îmi doresc să nu mai avem probleme medicale, pentru a avea tot lotul la dispoziție la antrenamente. Până acum suntem în grafic, cu trei victorii din tot atâtea meciuri, dar nu trebuie să nu culcăm pe-o ureche. Noi vom tatata fiecare joc cu maximă seriorizate”, a declarat Daniel Gheorghe, antrenorul principal de la CSM Deva.
Alte trei meciuri ale etapei, respectiv Timișoara – Râmnicu Vâlcea, Cluj – Baia Mare și Târgu Mureș – Bistrița, se vor juca sâmbătă, 24 septembrie, runda urmând a se încheia marțea viitoare, cu partida dintre Turda și Oradea. După această etapă va fi o pauză competițională, Divizia A de handbal feminin urmând a se relua, în al doilea weekend din octombrie, cu meciurile rundei a patra, în care CSM Deva va juca în deplasare, la CSU Timișoara.
CSM Deva – CSU Reșița 37-15 (18-10)
Arbitri: Adrian Baghiu/Marius Fâșcu (ambii din Timișoara)
CSM DEVA: Andreea Năstasă, Ana Maria Inculeț – Daniela Toader 11, Bianca Cherecheși 8, Irina Croitoru 5, Sylwia Lysewska 4, Mălina Petrescu 4, Diana Șamanț 3, Sara Racho 2, Dalia Cîmpean, Cristina Malac, Alexandra Orșivschi. Antrenori: Daniel Gheorghe și Olivia Nanu.
CSU REȘIȚA: Lorena Scurtu, Andra Mureșan, Bianca Gherman – Alexandra Ștubei 5, Rebeca Vlădășel 5, Maja Eremici 3, Iulia Bledea 1, Roxana Voina 1, Crina Asaftei, Daniela Cibu, Irina Ciobanu, Andreea Comănescu, Narcisa Diaconescu, Timeea Dumitrache, Daiana Giuca, Andreea Nicula. Antrenor: Cristian Busuioc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus