Problemele apărute la lotul 3 al Autostrăzii Sibiu – Orăștie par să nu se mai termine. Porțiunea Săliște – Cunța a început să se fisureze imediat lângă viaductul Aciliu, cel mai mare din România.

Deși șeful CNADNR, Cătălin Homor, a dat asigurări zilele trecute că fisurile apărute pe Autostrada Sibiu Orăștie, Lotul 3 Săliște-Cunța, lung de 22 de kilometri vor rămâne localizate, problemele de calitate a lucrărilor au apărut și în alte zone ale autostrăzii, mai precis imediat la ieșirea de pe viaductul Aciliu, potrivit publicației sibiene turnulsfatului.ro.

Potrivit sursei citate, noua fisură a apărut la aproximativ doi kilometri de sectorul de autostradă demolat, imediat după viaduct.

„Acea fisură s-a extins încă 300 de metri (…) pur și simplu a apărut. S-au produs niște fenomene de tasare, la același nivel cele înregistrate pe cei 200 de metri. Riscul să se mai extindă este mic și vă spun și de ce. Acolo în zona unde au apărut crăpăturile există o secțiune de corp al autostrăzii, o stratificație un pic atipică față de restul autostrăzii. Lucrări ce nu au fost respectate întocmai și anume există un strat de piatră spartă care nu a fost executat conform proiect și acel strat îl regăsim doar pe acești 600 de metri în total. Noi ne așteptăm să nu se mai extindă și să rămână izolată pe secțiunea respectivă de autostradă”, a transmis zilele trecute șeful CNADNR, Cătălin Homor.

(alba24.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus