Guvernul României a demarat o inițiativă ambițioasă menită să sprijine proprietarii în eforturile lor de a face locuințele mai eficiente energetic.

Sub numele de „Casa Eficientă Energetic,” acest program oferă vouchere în valoare de 72.500 de lei pentru cei interesați de îmbunătățirea eficienței energetice a locuințelor lor în anul 2023.

Vă prezentăm mai jos mai multe detalii despre această inițiativă guvernamentală, care poate aduce beneficii semnificative proprietarilor de case din România.

Scopul acestei inițiative este să promoveze eficiența energetică în locuințe și să contribuie la reducerea consumului de energie. Proprietarii de case pot accesa finanțare pentru lucrări de renovare care vizează îmbunătățirea eficienței energetice a locuinței lor prin intermediul programului „Casa Eficientă Energetic.” Obiectivul final este de a crește cu cel puțin 30% eficiența energetică a acestor locuințe, reducând astfel consumul de energie și emisiile de CO2.

Cei interesați de acest program pot solicita vouchere în valoare de 72.500 de lei pentru a acoperi costurile renovării. Aceste fonduri pot fi utilizate pentru o gamă variată de lucrări, cum ar fi izolarea termică a locuinței, înlocuirea ferestrelor și ușilor cu modele mai eficiente din punct de vedere energetic, modernizarea sistemului de încălzire sau instalarea de panouri solare pentru producerea de energie verde.

Un aspect important de menționat este că voucherele nu sunt rambursabile și trebuie utilizate exclusiv pentru proiecte de eficiență energetică ale locuințelor. Beneficiarii trebuie, de asemenea, să respecte anumite standarde și cerințe stabilite în cadrul programului.

Programul „Casa Eficientă Energetic” reprezintă o oportunitate excelentă pentru proprietarii de case din România de a-și îmbunătăți confortul locuinței și de a contribui la protejarea mediului înconjurător prin reducerea consumului de energie. Pentru a participa, este necesară depunerea unei cereri și obținerea aprobării din partea autorităților guvernamentale. Mai multe informații despre eligibilitate și procedurile de aplicare pot fi obținute de la instituțiile guvernamentale competente.

În final, „Casa Eficientă Energetic” poate aduce beneficii semnificative proprietarilor de case, crescând valoarea locuințelor și reducând costurile lunare de energie, în timp ce promovează sustenabilitatea și protejarea mediului înconjurător. Este important de menționat că acest program este structurat în două axe, iar Axa 2, intitulată „Programul Național – Casa Eficientă Energetic: Renovarea energetică a clădirilor rezidențiale unifamiliale aparținând persoanelor fizice,” reprezintă o oportunitate deosebită pentru beneficiari, cu o alocare de 267.000.000 de euro, reprezentând 50% din totalul investiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus