Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 6-19 octombrie.

Transilvania: Intervalul de prognoză va debuta cu zile răcoroase, cu precădere cea de marți, 7 octombrie, când media regională va fi de 13…14 grade. Apoi, până în jurul datei de 16 octombrie, procesul de încălzire treptată va determina înregistrarea unor valori diurne mult mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei, de la 20 la 23 de grade, cu o ușoară răcorire la sfârșitul intervalului. Minimele nocturne vor fi în general apropiate sau chiar peste cele caracteristice perioadei din an, media regională fiind estimată la valori între 6 și 9 grade. În zonele depresionare vor fi totuși valori mai modeste, în special la mijlocul primei săptămâni.

În jurul datei de 7 octombrie ploile se vor semnala pe spații relativ extinse, apoi probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă, exceptând zilele de 14-15 octombrie când sunt de așteptat ploi slabe.

Maramureș: Până pe data de 15 octombrie vremea se va încălzi treptat de la o zi la alta, devenind mult mai caldă decât în mod obișnuit în aceasta perioadă din an, cu medii ale temperaturilor maxime de 21 la 25 de grade și ale minimelor nocturne de 8…10 grade. Mai răcoare va fi la începutul intervalului și, posibil, în ultimele zile, când valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice specifice.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în zilele de 7 și 14 octombrie, în restul intervalului de referință urmând să predomine o vreme frumoasă.

Crișana: În aproape tot intervalul de prognoză, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori peste cele obișnuite în luna octombrie, cu temperaturi în creștere de la medii de 18…20 de grade în data de 8 octombrie la 23…25 de grade în perioada 10-15 octombrie, când vor caracteriza o vreme caldă. Și în privința minimelor nocturne tendința va fi aceeași, cu medii de 9 la 12 grade, valori ceva mai mici fiind de așteptat în prima noapte, dar posibil și spre sfârșitul intervalului de referință.

Va ploua pe spații restrânse la începutul intervalului și, posibil, în jurul datei de 14 octombrie, iar în rest probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă.

Sursa: citynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus