Administrația Națională de Meteorologie anunță că în luna septembrie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale în această perioadă în întreaga țară.

Potrivit ANM, în săptămâna 4 – 11 septembrie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, local în regiunile vestice, centrale, sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sud- vest a țării, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile intracarpatice.

  • În săptămâna 11 – 18 septembrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord- vestice.Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, mai ales în zonele montane.
  • În săptămâna 18 – 25 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.
  • În săptămâna 25 septembrie – 2 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toată țara, a precizat ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus