Înălțarea Domnului se sărbătorește în fiecare an, în data de 25 mai, zi în care sunt comemorați și eroii neamului. La Cimitirul Eroilor din Deva a avut loc ceremonia publică de omagiere a Eroilor României. Totodată, în Complexul de Monumente Țebea, dar și în alte localități din județ au avut loc ceremonii similare. 
La Monumentul Eroilor au fost depuse coroane de flori din partea veteranilor de război, a instituțiilor și autorităților locale și județene precum și a partidelor politice parlamentare din județul Hunedoara.
Ziua Eroilor este o sărbătoare națională din România pentru comemorarea bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate. În România prin Decretul nr. 1913 din 4 mai 1920 s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, dată reconfirmată prin Legea pentru cinstirea memoriei eroilor căzuți, dată la data de 24 august 1920 și promulgată prin decretul 3530 din 2 sept 1920. Data sărbătorii a fost reconfirmată în 1940, într-un moment tragic pentru țară. În timpul comunismului prin Decretul nr. 71/1948 data a fost schimbată la 9 mai, reconfirmată prin Decretul 117/1977, dar după 1989 s-a revenit la data inițială.
În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.
Glorie Eroilor României!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus