Cei doi medici îşi vând tablourile pe care le fac în timpul liber, iar banii completează suma necesară pentru renovarea secţiei.

Doi tineri medici din Timișoara fac ceea ce autoritățile nu reușesc: strâng bani pentru renovarea secției de chirugie cardiovasculară a Spitalului Judeţean din Timişoara. 

Mircea Popiţiu este medic rezident la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean. Dimineaţă intră în sala de operaţie, iar seara pictează tot ce vede, de la pacienţi la ustensile. Tânărul medic îşi vinde apoi creaţiile şi donează banii.

„Pentru mine pictura îmbinată cu meseria de chirurg vascular este doar un mod de detaşare şi încerc acum prin această expoziţie să fac şi un lucru benefic pentru secţia pentru care lucrez şi să contribui prin vânzarea tablourilor la renovarea secţiei”, a spus medicul rezident Mircea Popiţiu.

Între 100 şi 1.000 de euro costă un tablou. Şapte saloane ale Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean au din Timişoara au fost deja renovate cu bani din sponsorizări, dar şi din vânzarea picturilor.

Premiantul de sâmbătă | Doctorul-pictor care ADUCE BANI PENTRU PACIENȚI

„Orice iniţiativă de acest gen de a atrage fonduri din alte surse decât cele oferite de Consiliul Judeţean sau Ministerul Sănătăţii este lăudabilă, pentru că din toate punctele de vedere spitalul are nevoie de astfel de oameni generoşi”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.

În scurt timp, Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean va avea condiţii moderne de cazare pentru toţi pacienţii. Medicii speră ca renovarea clinicii să se încheie în această primăvară.

Sursa: diacaf.com

Un răspuns

  1. In fotografie il vad pe prof. Ionac, nu pe pesedistul dr. Craina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus