NOI TE ȘTIM CINE EȘTI, CARMEN GURAN!

Directorul tehnic al Consiliului Județean, doamna Carmen Guran – ZERO Centimetri, a fost invitată zilele trecute la televiziunea patronată de senatorul liberal Eleonora Carmen Hărău pentru a ne „certa” că îndrăznim să scriem despre prestația dumneaei în funcția bine plătită din bani publici.

Ca de obicei, ne-a luat de sus (cine suntem noi, niște bieți ziariști, cum ne permitem?) și ne-a băgat pumnul în gură, desigur. Ar trebui să mai tăcem, ne-a transmis doamna GURU-Guran, pentru că avem contract cu Consiliul Județean – deci musai să scriem doar de bine despre un ditamai director din CJ.

Ne adresăm acum dumneavoastră, domnule președinte Bobora: vă solicităm să ne comunicați dacă împărtășiți atitudinea directorului tehnic Carmen Guran – căreia, observăm, îi permiteți să fie purtătorul neoficial de cuvânt al CJ Hunedoara. Dacă da, suntem pregătiți să denunțăm unilateral contractul (în valoare de 1.000 lei lunar) în baza căruia publicăm proiectele și hotărârile Consiliului Județean, pentru că sub nicio formă nu acceptăm o relație contractuală care ar funcționa ca „taxă de protecție” pentru unii șefi care, din punctul nostru de vedere, au uitat de fișa postului.

În ceea ce ne privește, continuăm seria demascării incompetenței și-a minciunilor tupeiste ale doamnei ZERO Centimetri.

Iată, așadar, platouașul pe care vi-l propunem pentru această săptămână:

  1. Doamna GURU susține că „declivitatea” a fost motivul pentru care nu s-au prevăzut piste de biciclete în proiectul de reabilitare a drumului județean Hunedoara – Călan, finanțat cu fonduri europene.

Doamnă Zero Centimetri, povestiți-le hunedorenilor despre reabilitarea Culoarului Mureș Nord (un proiect de 35 milioane euro – fonduri europene, care urmează să fie implementat sub bagheta dumneavoastră de „specialistă” în drumuri).

Din informațiile noastre, vom avea tot ZERO Centimetri de piste de biciclete și acolo, dar și cam același gen de probleme ca în cazul Hunedoara-Călan (La ce să ne așteptăm, doamnă ZERO, veți începe să vă victimizați și să aruncați vina pe alții? Noi ne facem temele, vă asigurăm!)

Lămuriți-i pe oameni: tot din cauza „declivității” (bat-o vina!) nu faceți piste, sau e despre incompetență și nepăsare?

Recunoașteți, fie și în al 12-lea ceas, că nici măcar nu v-ați pus problema să faceți un drum de secol XXI pentru populimea hunedoreană plătitoare de taxe și impozite, un drum ca în Vestul Europei, cu zeci de kilometri de piste de biciclete de la Geoagiu la Ilia – că tot îl faceți din bani nerambursabili primiți de la UE! 

  1. Stimați cititori, doamna ZERO a „lămurit” în sfârșit paradoxul calificativelor (cum de ea a obținut de la șefi calificativul „Foarte Bine” pentru activitatea din anii 2017 și 2018, iar auditul intern i-a dat un rușinos „Nesatisfăcător”).

Ei bine, ne asigură doamna Guran, nota 10 este a ei și numai a ei. Și-atunci, cine sunt „repetenții”? N-ați fi bănuit – subordonații doamnei. Auditul, a explicat doamna ZERO Centimetri, a verificat activitatea din ultimii 6 ani a direcției tehnice, și nu rezultatele directorului tehnic.

Așadar, stimați cititori, ne-am „lămurit”: premiul întâi cu coroniță și diplomă magna cum laude se acordă expertei, profesionistului desăvârșit, doamna Zero Centimetri Carmen Guran. GURU nu greșește niciodată și nici nu poate greși. Alte premii și mențiuni … nu se acordă. Subordonații ei sunt praf, iau banii degeaba, nivelul lor este „nesatisfăcător”. Frumoasă manevră, trebuie să recunoaștem.

Ne întrebăm ce-o fi în mintea și în sufletul angajaților direcției tehnice când își văd șefa cum îi aruncă în gura lupului doar ca să iasă ea basma curată…

  1. Doamnă Guran, insinuați că noi avem „interese economico-financiare” legate de contractul cu Consiliul Județean în valoare de 1.000 de lei pe lună.

Noi nu insinuăm nimic, doar vă întrebăm: Cum credeți că arată în ochii hunedorenilor situația în care dumneavoastră, directorul tehnic al Consiliului Județean, încercați să ne intimidați de la microfonul televiziunii patronate de un senator (Eleonora Carmen Hărău) care deține o firmă de construcții care a derulat contracte de milioane de euro cu CJ Hunedoara – instituția publică în care dumneavoastră sunteți și membră în comisii de licitație sau manager de proiecte din domeniul de activitate al politicianului Hărău?

  1. În fine, doamnă Guran, vă rugăm respectuos să încetați circul penibil cum că dumneavoastră și senatorul Eleonora Carmen Hărău sunteți două biete victime, singurele (Carmen și Carmen, ce coincidență!), iar noi, Hunedoara Liberă, monstrul care atentează la … perfecțiunea dumneavoastră.

Chiar așa, râde lumea! Redacția noastră e mai mică decât camera centralei termice din hotelul construit de senatorul multimilionar Hărău în buza Castelului Corvinilor, iar leafa dodoloață din bani publici a doamnei ZERO depășește bugetul nostru de salarii.

Cu modestele noastre posibilități, nu facem altceva decât să atragem atenția asupra derapajelor din prestația publică a celor care pretind că muncesc pentru hunedoreni, plătiți din banii oamenilor. Atât și nimic mai mult.

(Apropo, nu ratați următorul episod: Frunză verde partid galben/ S-au cuplat doamnele Carmen).

 

La revedere, până săptămâna viitoare!

Fără libertatea de a deranja, libertatea cuvântului încetează să existe. (Sir Ahmed Salman Rushdie)

 

3 răspunsuri

  1. Va rog scrieti si cine a fost iresponsabilul si incompetentul care a proiectat si construit canalizarile prin HASDAT, unde se distrug masinile !

  2. varban.alexandru11@gmail.com' Varban Alexandru Liviu spune:

    Canalizările de la Totești , Paclisa , Cârnești și Rîul de Mori , Clopotiva , Ostrov , țeava a fost acoperită cu pământ galben la preț de nisip de stație iar noul asfalt pus de primarul din Totești trece pe cîmp pe la terenurile lui , bine ar fi să ajungă banii pentru continuarea lucrărilor , și vicele primar și-a pus asfalt dar prin spatele grădini .

  3. Pingback: #AdevărulLaLumină: NOI TE ȘTIM CINE EȘTI, CARMEN GURAN! - Hunedoara Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus