Locuitorii municipiului Petroşani sunt îngroziţi că sunt obligaţi zilnic să facă slalom printre haitele de câini care au luat cu asalt centrul localităţii. Reprezentanţii Primăriei ridică din umeri şi spun că nu mai au nicio soluţie pentru rezolvarea acestei probleme.

Situaţia câinilor comunitari a scăpat de sub control în municipiul Petroşani.

„Au apărut dintr-o dată. Sunt prea mulţi, nu-mi pot explica de unde provin. Oamenii vin la noi, dar nu avem ce face. Responsabilitatea este a Serviciului judeţean de ecarisaj”, a declarat pentru HunedoaraLiberă.ro viceprimarul municipiului Petroşani, Dorina Niţă.

10487176_668744849866217_8891075875805016899_n

Nu mai sunt locuri în adăposturi

Contactaţi telefonic, reprezentanţii serviciului de ecarisaj din Valea Jiului au declarat că spaţiile din adăposturile de pe raza Văii Jiului sunt pline ochi şi că nu pot face nimic după suspendarea legii care reglementează eutanasierea câinilor fără stăpân.

Potrivit acestora, pe parcursul lunilor martie-iunie, la nivelul Văii Jiului au fost eutanasiaţi în jur de 200 de câini comunitari şi au fost adoptaţi un număr similar de câini, patrupede care, spun ei, este posibil ca mai apoi să fi fost trimise din nou pe străzi.

10472693_668744773199558_6399371330069777123_n

Siguranţa oamenilor, pusă în pericol

Dacă nu se vor găsi soluţii, haitele de câini vagabonzi vor avea liber să hoinărească pe unde vor, spre îngrijorarea cetăţenilor, care au început să-şi exprime teama pe reţelele de socializare. Iată câteva din aceste mesaje:

 „Groaznic! Imi plac mult animalele, dar cainii în haită sunt mereu periculoşi. Ajunge să latre unul că sar toţi”.

 „Imaginează-ţi că eu am fost înconjurată de ei. Mai aveam şi căţeluşa mea cu mine. Noroc că am apucat să o iau în braţe şi a trecut un băiat cu un scuter printre ei şi au fugit. Începuseră deja să mârâie la noi vreo 3 dintre ei”.

 „La noi câinii au drepturi, copiii sunt ai străzii, iar bătrânii sunt ai nimănui, aşa că …”

 

5 răspunsuri

  1. E pe naiba ! Nu este adevarat ! Nu sunt caini maidanezi pe strazi ! Sunt caini comunitari!!! Si acestia sunt cuminti, pentru ca sunt “reteritorializati” , si toata lumea stie ca un caine “reteritorializat” este cel mai cuminte, nu te musca, nu latra, nu devine agresiv din lipsa de hrana si de apa. O sa vedeti ca mai sunt persoane care au aceasta parere ! AAAAAAAA, si inca ceva cu privire la persoanele mentionate anterior: va sfatuiesc ca sa nu cumva sa spuneti ca ati fost muscati de “cainii comunitari”, ca v-ati dat foc la valiza. Sa vedeti atunci injuraturi si blesteme ce primiti. Chiar daca ati fost muscati si ati ramas cu sechele , nu va sfatuiesc sa declarati public.

  2. dupa ce au ucis 14 oamenii si au sfasiat peste 2 milioane mafia cutomaniaca face noi si noi victime.si romanii stau ca vitele sa fie muscati de maidanezi,ei si familiile lor

  3. Se face aproape un an de cind legea EUTANASIERII JAVRELOR este in vigoare , primaru din hunedoara este probabil foarte ocupat sa isi faca si el vila lui .

  4. dupa ce au ucis 14 oamenii si au sfasiat peste 2 milioane mafia cutomaniaca face noi si noi victime.si romanii stau ca vitele sa fie muscati de maidanezi,ei si familiile lor

  5. Pingback: FARA MAIDANEZII | Maidanezii ataca la petrosani .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus