Oameni, locuri, clădiri, așa cum au fost - toate prezentate zilnic de Hunedoara Liberă.

Astăzi vă propunem o fotografie/carte poștală din Deva, anul probabil 1910, Piața principală, actuala Piața Unirii. Editura: Kroll Gyula

Fotografia ne-a fost pusă la dispoziție de către dr. Lucian Ștefan, căruia îi mulțumim.

60352108_703755460041958_1680862883245719552_n

7 răspunsuri

 1. Mihai@Monalise.hd' bunsimt@hunedoara spune:

  Draga Monalise,
  Daca in Hunedoara si imprejurimi mai sunt 20 de oameni care vad / inteleg ce monstruozitate construieste Senatoarea PNL Carmen Harau deasupra Castelului Corvinestilor, n-ar trebui, sa fie prea greu sa-i mobilizezi pentru o actiune pasnica si legala dar de impact mediatic care sa blocheze cosmarul pana cand nu va fi prea tarziu. Vulgaritatea actiunii senatoarei este prea mare ca sa poata rezista unei campanii inteligente dusa cu armele civismului de oameni ai locului. 10-20 sunt suficienti si cred ca-ti pot furniza cateva nume….
  Primii care ar trebui sa se simta, macar din elementar instinct politic, ar fi liberalii. Singuri n-o fac dar poate ca “ajutati” putin se vor trezi din euforia unei victorii asteptate dar care este mai departe decat cred ei….
  Succes si Doamne ajuta !

 2. Din pacate, legile capitalismului sunt asemenea celor Darwiniste !Cel mai tare invinge!Nu stiu daca ne putem opune unor hotarari date de cei pe care i-am votat!
  asta e Romaniaq!~~

  • horror@hunedoara.ro' bs@hunedoara spune:

   Ba se poate daca exista un minim spirit civic / respect pentru trecut / autorespect ! Organizati un protest civilzat, cu pancarde si fluturasi, zilnic intre orele 12-17, la intrarea pe podul care duce la Castel si vedem pe urma. Chemati niste ziaristi de la ziarele locale (incepeti cu Hunedoara Libera) dati-le cateva declaratii sincere si vorbim pe urma…. 10 persoane / tura ajung. Nu costa mai nimic: 10- 20 de foi A3 cu mesaje bine tintite, scoase la o imprimanta sau scrise de mana de fac usor.

  • Caut-o si vorbeste cu Monalise. Ea iubeste Castelul si Istoria….

  • De fapt astia suntem noi, cei de acum ! Romania este ceva mai mare si mai complicat… Dar pana cand ne lamurim, intrebarea este daca vrei sa faci ceva sau te complaci cu porcaria de la Castel. Parerea mea este ca oricum nu pentru porciile astea i-am votat pe alesi asa ca ei sunt “in afara contractului”. Deci ?

 3. mariadoinaradu@yahoo.com' draku-laku spune:

  Stiau sa vorbeasca Valaha cei din poza? Sincer eu nu cred…Nu haveau idee de L .Romana sau ce-o fi nici acum 25 de ani cand veneau sa studieze la Politehnica din Timisoara. Probabil se simteau in elementul lor maghiar acolo. As putea sa arat poza asta celor de la Napoli, s-ar putea sa se recunoasca in ea si mai ales sa inteleaga ce scrie acolo.

 4. sincer@draku.org' Sincer @ draku spune:

  O idee mai coerenta ai putea sa formulezi ? Ca de atata batut campii aiurea este plin netul. Sau poate ca o idee cu subiect si predicat implica mai multa raspundere decat isi poate asuma unul care semneaza cu draku-tacu. Ori poate vrei daor se na informezi ca ai trecut prin Politehnica din Timisoara ? Ceeace, sincer, nu cred….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus