Senatoarea PNL vrea să pună mâna pe șefia Filialei județene Hunedoara a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din Romania.

După ce, recent, a obținut mandatul de președinte al Organizației de Femei a PNL la nivel de județ (fiind singurul candidat), senatoarea Eleonora Carmen Hărău se pregătește să pună mâna pe o nouă funcție. Și de această dată, Hărău va fi singurul candidat.

Candidatura Eleonorei Carmen Hărău este singura admisă de comisia națională în procesul de alegere a noului președinte al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din Romania – Filiala Hunedoara, după ce inițial, în competiția internă au fost înregistrate alte 4 dosare.

Decizia comisiei a fost publicată sâmbătă, 9 decembrie, după ora 20.

Luni și marți pot fi depuse contestațiile împotriva procesului-verbal al comisiei centrale de nominalizare. Dacă niciuna dintre contestații nu va fi soluționată favorabil, Carmen Hărău va fi singurul candidat la această funcție la alegerile care vor avea loc pe 14-15 decembrie 2017.

……….

Principalele atribuții ale Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din Romania sunt:

 • organizează examenul de admitere, efectuarea stagiului şi susţinerea examenului de aptitudini pentru accesul la profesia de expert contabil şi de contabil autorizat, în conformitate cu prevederile art. 3. Programele de examen, în vederea accesului la profesia de expert contabil şi de contabil autorizat, reglementările privind stagiul şi examenul de aptitudini se elaborează de Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România şi se avizează de Ministerul Finanţelor Publice, urmărindu-se armonizarea cu prevederile directivelor europene în domeniu.
 • organizează evidenţa experţilor contabili, a contabililor autorizaţi şi a societăţilor comerciale de profil, prin înscrierea acestora în Tabloul Corpului;
 • asigură buna desfăşurare a activităţii experţilor contabili şi a contabililor autorizaţi;
 • elaborează şi publică normele privind activitatea profesională şi conduita etică a experţilor contabili şi a contabililor autorizaţi, ghidurile profesionale în domeniul financiar-contabil;
 • asigură pentru experţii contabili buna desfăşurare a activităţii de evaluare pe baza Standardelor Internaţionale de Evaluare;
 • sprijină formarea şi dezvoltarea profesională prin programe de formare  şi dezvoltare profesională adecvate;
 • apără prestigiul şi independenţa profesională a membrilor săi în raporturile cu autorităţile publice, organisme specializate, precum şi cu alte persoane juridice şi fizice din ţară şi din străinătate;
 • colaborează cu asociaţiile profesionale de profil din ţară şi din străinătate;
 • editează publicaţii de specialitate;
 • alte atribuţii stabilite prin lege sau regulament.

În județ activează aproximativ 500 contabili.

11 răspunsuri

 1. Este incredibil ce se intampla. Cum de i s-a permis sa-si depuna candidatura cand dansa nu are experienta in domeniu. Are examenul de expert contabil de acum cativa ani dar nu a profesat 1 secunda in acest domeniu iar una dintre clauze obligatorii pt a participa la acest examen era experienta in domeniu…pe care dna nu o detine.

  Trageti voi concluziile cum 4 contra candidati au fost inlaturati (le-au fost respinse dosarele), 4 experti care profeseaza de peste 10 ani in domeniu, in detrimentul unei persoane care are 0 experienta in domeniu, dar care este senator (DECI POLITICA).

  Este aberant ce se intampla, sa nu mai zic ca este jenant din partea ei sa treaca pur si simplu peste oameni doar pt ca banii ii permit sa cumpere influenta oriunde are nevoie.

 2. Da. Dar ea este Duamna, excelentă sa Sebatoarea resturilor

 3. Doamna a tinut peste 10 ani contabilitatea la mai multe firme inclusiv a dansei inainte de a intra in politică. Ca expert contabil tine contabilitatea la cel putin 4 firme pe care le stiu eu una fiind a mea asa ca nu mai vorbiti prostii. Statutul de senator nu te impieduca sa iti exerciti profesia.

  • Daca este asa , avand in vedere faptul ca doamna senator nu detine viza de lucru,si nu a raportat venituri la organismul profesional, inseamna ca a desfasurat activitatea ilegal, fapt care duce la sanctionarea dumneaei. Aveti grija ce postati.

  • E frumos oare sa recunoasteti ca a profesat fara sa-si declare veniturile doar pentru simplul fapt ca vreti sa demonstrati contrariul? Daca ati cunoaste subiectul ati avea probabil alta abordare, dar bineinteles, stiti doar ce cititi din presa asa ca e mai bine sa o lasam asa si sa asteptam rezultatul contestatiilor iar apoi plangerile aferente, daca va fi cazul 🙂

   • Eu nu recunosc ca a profesat. Ati inteles gresit. Ideea era ca postarea nu este deloc in sprijinul dansei. Se stie clar ca nu a profesat. Ideea e ca dosarul trebuia respins pentru ca o conditie obligatorie trebuia indeplinita este detinerea vizei pe anul in curs , viza pe care nu o are.

 4. Nici nu exista cadru legal ca dansa sa poata ocupa 2 functii publice in acelasi timp : Cea de Senator si cea de Presedinte CECAR. Dar dupa cum spuneam mai sus, in Romania, banul face legea…

  Daca in urma contestatiilor intradevar se adevereste ca nu are ce cauta/candida la acest post (adica nu se incadreaza datorita lipsei de experienta in domeniu – clauza principala) atunci ar merita plangeri penale de la fiecare dintre contra candidati. Inadmisibil ce s-a intamplat si ce se intampla…Om mai penibil ca ea n-am mai intalnit in viata asta..

 5. Duamnaaa, duamnaaaaaa, doooaaammnneeee, dooooaammmnneeee……vine sfantu Craciun , sa nu ne bata bunul Dumnezeu , cat putem fi de nemernici, DOAMNE IARTA-NE.

 6. Această duamna este caracatița Hunedoarei.

 7. CarmenHarau@fleckens.hu' Cetateanul Turmentat spune:

  Doamna aceasta este Hitler cu fusta. Pierderea primăriei Hunedoara i se datorează exclusiv. Nu are nimic in comun cu liberalismul ci mai degrabă cu vechii moșieri. A umplut organizația HD de mafioți. A venit cu transfer de la PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus