Așa (nu) arată un comunicat de presă.

În an Centenar (istoricii insistă că Marea Unire a avut loc în 1918), Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva trimite presei următorul comunicat.

Simțiți-vă liberi să pătrundeți întunecimile exprimării de mai jos:

C O M U N I C A T

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, vă invită să participați la un eveniment pe care înl va găzdui joi, 27 septembrie 2018, la sediul din Palatul Magna Curia. Este vorba despre o lansare de carte îngrujită de poetul, eseitul și criticul literar Laurean Stănchescu, care va avea loc începând cu ora 11.00, volumul fiind intitulat „Mihai Eminescu. Un Dumnezeu rănit”.

Potrivit autorului, este vorba despre  o carte bazată pe documentele primite de la Gheorghe Eminescu, nepotul Poetului. „L-am cunoscut prin anii 70 și mi-a dat un document răscolitor, se referă la cei mai grei ani trăiți de Voievodul Limbii și Culturii Române. După 40 de ani am avut norocul să public prima carte care cuprinde odiseea celui care a pierit și s-a sacrificat de dragul plenitudinii românismului. Cartea răstoarnă toate teoriile și diagnosticele medicale false în care Mihai Eminescu a fost îngropat de 129 de ani. Veți găsi viața adevărată a lui Eminescu în această carte tragică. un Eminescu sărac și bolnav, întemnițat și păzit de gardieni agresivi, un Eminescu pus în lanțuri, batjocorit și torturat, supus unor tratamente medicale violente și contraindicate. Veți găsi un Eminescu obligat în plină iarnă să facă băi cu apă rece în butoaie de lemn, se turnau peste el bucăți de gheață, ca apoi să fie scos brutal și bătut cu frânghii ude. Ise făceau injecții cu mercur între trei și șapte grame, tratament criminal cu intenții criminale, era băgat în celule, înfometat și chinuit spiritual și fizic. Crima pentru care fusese condamnat și răstignit pe această Golgotă, iubirea pentru cauza românească din Transilvania, pentru și păstrarea identității naționale în hazardul istoriei în care se născuse. Cartea a fost depusă la Procuratura Generală a României ca document juridic cerând într-un memoriu înregistrat oficial -deschiderea unui Dosar pe numele lui Mihai Eminescu pentru asasinarea poetului. Argumentele sunt susținute cu dovezi științifice ale unor savanți în medicină legală de la diferite Academii medicale.din lume. S-au făcut nenumărate studii privind dispariția și degradarea fizică a lui Mihai Eminescu, toate converg spre un complot și o conspirație împotriva poetului, iar în final spre lichidare sa. Cartea este un justițiar istoric, ne pune în fața ochilor supliciul îndurat de Mihai Eminescu întru triumful nației române…!”, a specificat Laurian Stănchescu, autorul cărții.

Vă așteptăm!

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva

Un răspuns

  1. Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane, de-a lungul timpului a ”dus” multe lupte cu limba romana. Cred ca solutia ar fi ca, intr-o viitoare sedinta de consiliu de administratie pastorit de managera, adusa in aceasta functie de persoana, care se pare ca-si doreste a reveni in politica hunedoreana(este vorba despre Molot), sa se decida scoaterea la concurs a unui post de editor de text. Din raspunsul dat de muzeu, in contextul greselilor tiparite pe mash-uri din iulie 2018, specialistii, cercetatorii, sefii de sectie, au lucrat peste program pentru textul aparut pe mash-urile in cauza. Un editor de text ar fi un ajutor nepretuit pentru acestia. PS: Concursul insa trebuie sa se desfasoare in maniera unica a muzeului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus