Au fost persoane importante. Au condus Consiliul Județean Hunedoara. Au jucat roluri importante în viețile noastre. Ce fac astăzi? Cu ce se ocupă?

A ajuns președinte al Consiliului Județean (CJ) Hunedoara în anul 2004 și a rezistat în această funcție până în decembrie 2014, când, arestat la domiciliu, a fost suspendat prin ordin al prefectului. În 21 ianuarie 2015 și-a pierdut mandatul, Înalta Curte de Casație și Justiție respingându-i definitiv plângerea împotriva ANI, care a descoperit că a fost incompatibil. Astfel a luat sfârșit „epoca Moloț” la CJ Hunedoara.

Mircea Ioan Moloț este profesor de matematică. A început ca profesor suplinitor prin diverse sate din județ, apoi director al Administrației Taberelor Școlare din județ, profesor și director la Școala Generală nr. 6 din Deva. După 1990 a lucrat și în mediul privat, el deținând și câteva ziare.

A fost, după 1990, membru al Partidului Republican și al Partidului Democrat Agrar din România. În 1996 a intrat în PNL. Patru ani mai târziu a ajuns viceprimar al municipiului Deva, post pe care l-a deținut până la alegerea sa în fruntea Consiliului Județean, în 2004. În 2008 a fost reales în această funcție, prin vot uninominal, nu de către consilierii județeni. Încet, încet, s-a impus și în partid, astfel că în februarie 2010 îl bate la scor pe Mircia Muntean în cursa pentru șefia județeană a PNL Hunedoara.

După ce, în 2010, istoricul Marius Oprea a vorbit despre dosarul de colaborator al lui Moloț la fosta Securitate, în 2011 apar pentru prima oară în public documente din respectivul dosar. Deși CNSAS i-a dat un verdict de necolaborare cu Securitatea ca poliție politică, se confirmă faptul că Mircea Ioan Moloț a semnat un angajament, având numele conspirativ „Viorel Panțuru”.

În 2012, câștigă pentru a treia oară postul de președinte CJ Hunedoara, învingându-l pe fostul său prieten politic, Mircia Muntean, la o diferență de peste 19.000 de voturi. Între timp, Agenția Națională de Integritate descoperă că Moloț a fost incompatibil timp de 4 luni, între septembrie 2009 și ianuarie 2010, când a ocupat simultan postul de președinte al Consiliului Județean și pe cel de președinte AGA în cadrul societății de Drumuri și Poduri, firmă aflată în subordinea CJ Hunedoara.

Între timp, în 2013, Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Alba Iulia deschide un dosar pe numele lui Moloț, al ginerelui acestuia, Robertto Venter, al vicepreședintelui CJ Tiberiu Balint și al oamenilor de afaceri Milică Pup și Vasile Axinte. Un an mai târziu, cei cinci ajung în fața procurorilor.

Membrii „lotului Moloț” sunt întâi reținuți, puși sub control judiciar, apoi arestați la domiciliu, fiind cercetați pentru fapte de corupție. În prezent, ancheta e în desfășurare, iar cei cinci inculpați sunt, de un an, sub control judiciar.

3 răspunsuri

  1. timis@yahoo.com' nicu timis spune:

    Masonii nu patesc nimic.Q.E.D.S-a dovedit mereu acest lucru.

  2. Pana una alta a cumparat cu banii Hunedorenilor un ginere de lux pentru fata lui modesta fizic …si intelectual, si probabil a adunat si bani cat sa aibe sa traiasca in lux pentru 3-4 generatii de acum incolo…Asa ca-l doare la basca de controlul judiciar…

  3. Asemenea lichele nu au ce cauta în libertate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus