În zilele de 21-22 septembrie 2018 a avut loc o acțiune de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în Municipiul Hunedoara.

Organizatorii campaniei, Primăria Municipiului Hunedoara și Serviciul Local de Colectare Hunedoara, îi invită în continuare pe cetățeni să colecteze gratuit deșeurile electrice.

În urma acțiunii de colectare din 21-22 septembrie 2018, peste 8.000 de kilograme de deșeuri de echipamente electrice și electronice au fost colectate selectiv și trimise la reciclare. Cetățenii din Hunedoara s-au debarasat corect de aparatele electrice fie ducându-le la punctele de colectare provizorii din oraș, fie la mașina de colectare. Aproape 200 de cetățeni au predat aparate electrice vechi sau stricate în cadrul celor două zile de colectare.

Hunedorenii care nu au participat la această acțiune de colectare și vor să scape de deșeurile electrice din casă sau de la birou pot apela gratuit la TelVerde 0800 444 800 – serviciul de colectare gratuit de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție. Acesta este un SERVICIU PERMANENT de care cetățenii din Municipiul Hunedoara și din întreg județul Hunedoara pot beneficia, printr-un simplu apel la TELVERDE 0800 444 800!

Conform procedurii de funcționare a serviciului, după ce ați făcut o comandă la TelVerde 0800 444 800, veți fi contactat de Serviciul Local de Colectare Hunedoara. Împreună veți stabili ziua şi intervalul orar în care va avea loc ridicarea deşeurilor electrice. Termenul pentru a primi telefon din partea echipei locale este de 3 zile lucrătoare, din ziua următoare înregistrării unei comenzi în call-center. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare. TelVerde 0800 444 800 este un număr apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00.

De ce trebuie să colectăm DEEE?

Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE au ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice. Acestea au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.

Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice! Fii mereu informat – intră pe http://www.rorec.rohttp://www.colecteaza.ro și pe RoRec Asociaţia Română pentru Reciclare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus