Cristian Roșu, vicepreședintele ASF a fost invitat în cadrul emisiunii celor de la DCNews și DCBusiness și a vorbit despre creșterea prețurilor la asigurări, și dacă în 2020 plătim mai mult.

Cristian Roșu a explicat cât reprezintă RCA-ul, CASCO și celelalte asigurări pe piață. “RCA reprezintă 72% din piața de asigurări generale și împreună cu CASCO cam 57% din toată piața de asigurări înglobând și asigurări generale și asigurări de viață.”, a declarat în exclusivitate pentru DCNews și DCBusiness, Vicepreședintele ASF.

Întrebat dacă va avea loc o majorare a prețurilor RCA, Cristian Roșu a dat un răspuns negativ ferm, explicând, apoi ce ne așteaptă în 2020.

Cristian Roşu: Tendința pieței asigurărilor este de sofisticare

“NU. În momentul de față, prin toate analizele pe care noi le construim, prin toate datele pe care noi putem să le acumulăm de pe piață, pot să spun cu certitudine că nu există presiune pe prețuri. Când vorbesc de presiune pe prețuri, este o afirmație care are și o bătaie puțin mai lungă, și când zic bătaie mai lungă mă refer la aproape tot parcursul anului viitor.”, a declarat în exclusivitate pentru DCNews și DCBusiness, Cristian Roșu.

Vicepreședintele ASF a explicat cum se fac aceste măriri de prețuri, câte analize și la cât timp, totul pentru a asigura cetățenii că o eventuala crestere de preturi nu poate sa aiba loc de pe o zi pe alta si intr un mod spectaculos

“De ce spun “pe aproape tot parcursul anului viitor” pentru că toate aceste analize noi le repetăm din 6 în 6 luni și putem să avem o tendință a evoluției în următoarele 6 luni care vor urma. Datele din acest moment, nu ne arată modificări, orice modificare de prețuri presupune niște analize ale fiecărei societăți care dorește să și majoreze prețurile.”, a declarat în exclusivitate pentru DCNews și DCBusiness, Cristian Roșu.

sursa: dcbusiness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus