Într-un an, municipiul Hunedoara a cumpărat de 4 ori mai multe panseluțe decât Sibiul.

Imediat după ce a câștigat alegerile pentru postul de deputat de Hunedoara, firma familiei Hărău a încasat nu mai puțin de 1,7 miliarde de lei vechi (178.072 lei noi) pentru a împodobi municipiul cu panseluțe la prețul de 1,86 lei bucata, TVA inclus. Cu alte cuvinte, conform acestor date oficiale, primăria a cumpărat de la firma deputatei peste 97.000 de panseluțe.

În aceeași perioadă, la Sibiu, primăria a cumpărat 25.000 de panseluțe printr-un contract de 34.000 de lei (1,34 lei/panseluță) (Sursa: anchetă gandul.info)

Dacă ar fi fost interesați de cel mai bun preț de pe piață, reprezentanții primăriei ar trebuit să găsească oferte mai bune, făcând astfel o mai chibzuită cheltuire a banului public, așa cum demonstrează fotografia de mai jos – un print screen după o simplă căutare pe Google.

vand pansele

Pe lângă “afacerea panseluța”, firma deputatei Carmen Hărău, Proserv SA, a încasat sume uriașe în ultimii ani din afaceri pe bani publici:

  • ecologizarea fostului sit industrial de la Călan: 20 de milioane de euro;
  • ecologizarea fostului sit industrial de la Hunedoara: 9 milioane de euro;
  • contract de salubrizare în Hunedoara: 6,7 milioane de euro în intervalul 2012-2015;
  • contract de reabilitare şi extindere a conductelor de aducţiune, a reţelei de distribuţie şi a reţelei de canalizare din Călan şi Haţeg (ApaProd): 10 milioane de euro.

Probabil pentru a răspunde controverselor legate de sumele mari de bani  pe care le încasează Proserv SA și pentru a-și mai spăla imaginea publică, Carmen Hărău s-a lăudat în anul 2015 că a “sponsorizat”  primăria, oferind panseluțe în valoare de peste jumătate de miliard de lei vechi.

Ce a omis să spună deputata este că, de data aceasta, a evaluat panseluțele la 2,5 lei bucata…

Un răspuns

  1. Instituțiile statului nu au voie să încheie contracte cu persoane fizice. Oferta prezentată de voi nu își găsește relevanța. Dacă o instituție ar putea negocia cu “Nana Leana” la preț probabil ca ar fi fost mai ieftin . Redactați articole doar dedicate persoanelor “necitite” ? Dați dovadă de lipsă de documentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus