Consiliul Local Hunedoara a respins propunerea de înființare a centrului de dializă în cadrul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu”.

Subiectul înființării centrului de dializă a fost reluat vineri, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al municipiului Hunedoara. Proiectul de hotărâre inițiat de cei 7 consilieri locali PSD, UNPR și PC (Dan Bobouțanu, Bianca Fărcaș, Ion Stamatoiu, Claudiu Voinia, Maria Mornea, Laura Borca și Ciprian Palcău), a fost supus dezbaterii. Practic, potrivit inițiatorilor, prin acest proiect se dorea aprobarea elaborării unui studiu de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru înființarea centrului.

Pietonala lui Arion, votată „la mustață”

Consiliul Local a aprobat proiectul primarului Hunedoarei de transformare a bulevardului Corvin în centru pietonal.

Viceprimarul Dan Bobouțanu (PSD) a fost primul care a luat cuvântul și a cerut aleșilor să voteze acest proiect, care vine în sprijinul pacienților cu afecțiuni renale din localitate și din comunele din jur.

„Spitalul de la Hunedoara este un spital performant, îmi tratez familia în acest spital și am încredere în medicii noștri. Cineva încearcă să ducă dezbaterea în mediul politic, se fac conferințe de presă, medicii sunt scoși în față  că nu sunt lăsați să lucreze… Oameni buni, suntem efemer pe aceste funcții. Nu vreau decât să ajutăm spitalul din punct de vedere al dotării cu echipamente medicale”, a declarat Dan Bobouțanu.

De cealaltă parte, susținătorii primarului spun că centrul de dializă există, dar că nu funcționează. Cu alte cuvinte, că au fost amenajate încăperile, dar că lipsește personalul medical și aparatura.

Radu Carollina, consilier local PNL și director medical al Spitalului, a făcut un scurt istoric al centrului de dializă de la Hunedoara care a fost închis în 2009. Medicul susține că un medic nefrolog va veni la Spitalul de la Hunedoara.

„Cu regret o spun că Dializa a fost închisă în 2009 din motive obiective, medicul nefrolog care era plătit cu 2.000 de lei a fost angajat la o firmă privată în Deva. A fi nefrolog este un lucru extrem de tracasant, nu poți face dializă cu un singur medic. Nu e nevoie doar de aparatură, e nevoie de factorul uman. Din 2013 am purtat discuții pentru a redeschide stația de dializă, ea există ca entitate juridică, nu putem înfința ceva ce deja există. Faptul că nu s-a dat drumul se datorează faptului că este un singur medic”,  a spus dr. Carollina Radu.

La vot, propunerea celor 7 consilieri a fost respinsă, însă conducerea Primăriei s-a angajat că va aloca în buget sumele necesare pentru achiziția de aparatură medicală la centrul de dializă. 

Un răspuns

  1. Mult zgomot pentru nimic. Până la urmă, bolnavii care făceau dializă la Deva nu beneficiază de nici o îmbunătățire a situației lor. Primarul Arion nu a făcut decât să le pună bețe în roate, de dragul scandalului electoral. Rușine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus