Eliminarea timbrului de mediu scade drastic costurile de înmatriculare a unui vehicul în România. Cu toate acestea, procedura care trebuie urmată rămâne destul de complicată şi deloc ieftină.

Costuri pentru înmatriculare

Dacă vă decideţi să parcurgeţi singuri întregul proces de înmatriculare costurile sunt exact cele solicitate de autorităţile statului, în schimb, dacă doriţi să scăpaţi de corvoadă puteţi apela oricând la firmele specializate în înmatriculări de vehicule. Cele serioase! Contra unui onorariu, angajaţii acestora vă ajută, pas cu pas, să competaţi dosarul de înmatriculare şi pot chiar să facă totul în locul dumneavoastră dacă sunteţi de acord să îi împuterniciţi. Serviciile unei astfel de firme nu ar trebui să coste mai mult de 50 – 100 de euro, scrie capital.ro.
Pentru maşinile deja înmatriculate în România, autentificarea RAR costă circa 150 de lei, în timp ce pentru autoturismele care intră pentru prima dată în circulaţie la noi, efectuarea omologării şi eliberarea unei noi cărţi de identitate a vehiculului, costă aproximativ 450 de lei.

La sumele de mai sus se adaugă, desigur, plata poliţei RCA care trebuie să existe neapărat în dosarul cu care vă prezentaţi la DRPCIV. Pentru dosar este necesară chitanţa de 37 de lei doveditoare a plăţii con­tra­valorii certificatului de înmatriculare. În momentul depunerii dosarului trebuie să achitaţi şi contravaloarea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, în valoare de 40 lei, pentru număr la rând, respectiv 85 lei pentru număr preferenţial.

Un calcul simplu, efectuat pentru o maşină de ocazie aflată la prima înmatriculare în România, ne arată că, pe lângă o mulţime de documente, trebuie să cheltuiţi şi circa 500 de lei, neincluzând aici poliţa RCA, pentru a vă putea bucura în voie de autoturismul cumpărat.

 Pas cu pas

  • Completare act vânzare-cumpărare
  • Completare fişă înmatriculare
  • Achiziţionare poliţă RCA
  • Completare cerere intrare în posesie la Administraţia Financiară
  • Programare RAR
  • (doar pentru maşini de ocazie)
  • Efectuare teste RAR
  • (doar pentru maşini de ocazie)
  • Plata taxe
  • Prezentare dosar DRPCIV

money.ro

4 răspunsuri

  1. abc123@yahoo.com' Cetățean spune:

    LA schimbarea proprietarului unui autovehicul inmatriculat in România, NU se mai face autentificarea la RAR !!!!

  2. Dar daca aduci un autoturism din uk si vrei sal inmatriculezi in rom cum se procedeaza am doar cartea masin adica talonul ei cum se spune la noi

  3. RAR-ul a fost scos de anul trecut din luna iulie pentru masinile deja inmatriculate in Ro…deci e valabil doar pentru cele ce urmeaza a fi imatriculate…asa ca documentati-va mai bine inainte de a da o stire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus