Dosarul are legătură cu lucrările efectuate la Casa de Cultură din Hunedoara în anii 2011 și 2012.

Dosarul are legătură cu lucrările efectuate la Casa de Cultură din Hunedoara în anii 2011 și 2012, iar Camera de Conturi a decis că au fost decontate lucrări neefectuate în valoare de 401.899,41 de lei.

Este vorba despre lucrări de construcții și montaj rezervor incendiu și instalația de climatizare (dotare indepedentă).

În 2011, Primăria Hunedoara a predat Consiliului Județean, în urma unei hotărâri a Consiliului Local Hunedoara, Casa de Cultură din oraș. CJ Hunedoara urma să suporte cheltuielile privind reparațiile capitale la acest obiectiv de investiții.

Consiliul Județean Hunedoara a încheiat contractul de lucrări numărul 96/06.03.2012 cu SC Only Me SRL Deva (firmă aparținând lui Mihai Irimie – actualul primar al comunei Șoimuș) având ca obiectiv executarea și finalizarea obiectivului „Reparații capitale – Casa de Cultură Hunedoara”.

Lucrările au început, doar că potrivit procesului-verbal de constatare și a Deciziei Camerei de Conturi Hunedoara, cu privire la auditul financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară pentru anul 2017, s-a constat altceva.

Pe scurt, Camera de Conturi a constat că lucrări în valoare de 400.000 de lei nu ar fi fost executate, iar anul acesta Consiliul Județean a făcut, în sfârșit, plângere penală la Poliția municipiului Hunedoara, arătând că au fost vătămate interesele patrimoniale ale UAT Județul Hunedoara, prin decontarea unor lucrări/bunuri inexistente faptic, adică lucrări de construcții și montaj rezervor incendiu și instalația de climatizare (dotare indepedentă). De asemenea, Consiliul Județean anunță că în cazul unui proces, se va constitui parte civilă pentru recuperarea prejudiciului.

Hunedoara Liberă a intrat în posesia documentului emis de Camera de Conturi cu privire la lucrările ce s-au efectuat la Casa de Cultură din Hunedoara și vi-l prezintă mai jos:

pag 1
pag 2
pag 3
pag 4

Un răspuns

  1. dexterhomeboy@yahoo.com' CetateanCinstit spune:

    Cu alte cuvinte, procusorul ala de Irimia a incasat banii si s-a facut ca ploua cand a fost vorba de incepere/finalizare lucrare la Casa de Cultura Hunedoara. In schimb, si-a deschis restaurant-pizzerie in Soimus+ magariile facute cu proiectul de apa din aceeasi locatie, scandalul de acum 2-3 ani…Sa speram ca se si finalizeaza aceasta ancheta/proces si implicit sa se recupereze prejudiciul creat…speram, ca asta facem de cativa ani cand vine vorba de anchetarea unor oameni politici…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus