Echipa de handbal CSM Cetate a rămas şi fără banii de la Consiliul Local Deva.

Consiliul Local al Municipiului Deva s-a retras din asocierea cu Clubul Sportiv Municipal Cetate Deva. Aleşii din reşedinţa judeţului au recurs la această măsură după ce, miercuri, şi Consiliul Judeţean Hunedoara a făcut acest pas.

Practic, CSM Cetate Deva, echipă de handbal patronată de Marian Muntean, rămâne astfel fără fondurile alocate la începutul anului 2015 de către cele două instituţii administrative, aproape 850.000 lei.

Atât Consiliul Judeţean, cât şi Consiliul Local, au motivat retragerea din această asociere prin lipsa performanţei echipei care, la finalul sezonului 2014-2015 a retrogradat din Liga I. Mai mult, reprezentanţii Primăriei Deva susşin că, prin modificarea Legii sportului, administraţiile locale nu vor mai avea voi să se asocieze cu cluburi sportive.

„Am fost la Curtea de Conturi unde s-a discutat despre această Lege care este la promulgare. Nu vor exista vize de legalitate din partea mea pentru asocieri. Pe semnătura mea nu au fost şi nu vor fi vizite la DNA”, a declarat în cadrul şedinţei de plen a Consiliului Local Laura Sârbu, secretarul Primăriei.

Finanţatorul echipei CSM Cetate Deva, Marian Muntean – care este şi consilier local PNL, a reproşat conducerii instituţiei că renunţă la finanţarea handbalului. Acesta spune că echipa a avut rezultate foarte bune în raport cu sprininul pe care l-a primit din partea instituţiilor publice din judeţ.

„Acest club a început să participe la competiţii din 2002 când, împreună cu dl. Moloţ, cu dl. Nelu Ardelean şi cu dl. Stoian, ne-am implicat să susţinem handbalul. De atunci am făcut bani în privat ca să susţin echipa. În 2013 v-aţi angajat să susţineţi echipa, iar acum renunţaţi. Nu mă pot bate cu echipe care primesc milioane de euro de la bugetele locale”, a declarat Marian Muntean.

Primarul Petru Mărginean a explicat că retragera din această asociere nu înseamnă dispariţia acestei ramure sportive.

„Am stabilit împreună un target de performanţă care nu a fost atins. Nu va dispărea handbalul. Aşa cum CNS Cetate are o echipă de fotbal care a promovat, aşa cum echipa de futsal face performanţă, aşa cum aceste echipe au demonstrat că se poate, aşa poate demonstra orice club sportiv”, a declarat Petru Mărginean.

Clubul Sportiv Municipal Cetate Deva a fost înfiinţat în anul 2000 şi, de-alungul sezoanelor competiţionale a purtat şi numele societăţii care a fost patronată de Marian Muntean, Deva Trans.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus