Societatea Proserv, aflată în proprietatea familiei deputatului PNL Carmen Hărău, face profit din banii hunedorenilor. Firma a încasat pentru curățenia orașului pe doi ani aproape 3 milioane de euro

Societățile controlate de familia deputatului liberal Carmen Hărău se află printre puținele firme din municipiul Hunedoara care înregistrează profit și înfloresc de la an la an. Realitatea și datele oficiale confirmă acest enunț.

3 milioane de euro plătiți din buzunarul hunedorenilor

Consiliul Local Hunedoara a încheiat în 27.02.2006 un contract (nr. 7.838) de concesionare a serviciului public de salubrizare, care cuprinde măturatul, spălatul căilor publice, întreținerea spațiilor verzi și a parcurilor, curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea în stare optimă a acestora pe timp de polei sau îngheț. Firma care prestează aceste servicii este SC PROSERV SA Hunedoara. Contractul se află în derulare cu societatea care este controlată de Lucian Hărău, soțul deputatului liberal de Hunedoara, Carmen Hărău.

Potrivit unei adrese semnată de patru reprezentanți ai administrației publice locale din municipiul Hunedoara, valoarea serviciilor prestate de către SC PROSERV SA în ultimii 2 ani și 4 luni, ajunge la 12.555.733 lei (aproape 3 milioane de euro). Sumele aferente anilor 2012 și 2013 au fost achitate de Primărie în totalitate. Este vorba despre suma de 10.942.802,34 lei. Reprezentanții Primăriei susțin că, în ceea ce privește sumele pentru serviciile prestate în 2014, administrația are de plătit facturile aferente lunilor februarie și martie. Până la 01.05.2014, valoarea totală a serviciilor prestate de către SC ProServ SA pentru municipalitate ajunge la 1.612.930,91 lei.

Tarifele PROSERV au fost majorate în luna ianuarie de Consiliul Local

Valoarea serviciilor care vor fi achitate în 2014 a fost stabilită în ședința Consiliului Local din luna ianuarie a acestui an. Astfel, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 26/2014, aleșii municipiului Hunedoara au aprobat Anexa 2, care cuprinde lista tarifelor pentru lucrările de salubrizare stradală, tarifele pentru lucrările de amenajare și întreținere a parcurilor și tarifele pentru lucrările de salubrizare a piețelor. Practic, consilierii locali au aprobat majorarea tarifelor pentru serviciile prestate de SC PROSERV SA cu 20 de voturi „pentru”, zero „împotrivă” și zero „abțineri”. Anexa însoțește și acest material, însă se poate consulta și pe site-ul Primăriei Municipiului Hunedoara, la categoria Consiliul Local/Hotărâri. Tarifele aprobate de Consiliul Local Hunedoara nu conțin TVA și nici valoarea materialelor utilizate.

CITEȘTE ȘI: Firmele familiei Hărău, mereu profitabile. Cât plătesc hunedorenii pentru salubrizare

Societatea Comercială PROSERV SA Hunedoara a fost înființată în anul 2002 și administrată până în 2012 de Carmen Hărău. După ce aceasta a fost aleasă în funcția de deputat, administrarea societății a trecut în sarcina soțului, Lucian Hărău.

Profitul firmei familiei Hărău a crescut de 18 ori în 8 ani

Rapoartele financiare publice arată că societatea a avut o creștere spectaculoasă. În 2004, de exemplu, SC PROSERV SA înregistra un profit modest, de doar 225.457 de lei, iar opt ani mai târziu, în 2012, profitul înregistrat este de 18 ori mai mare: 4.142.466 lei (aproape 1 milion de euro). Nu este însă primul milion făcut de familia deputatei Carmen Hărău. Și cifra de afaceri a societății a „explodat” în numai câțiva ani de criză economică, de la 1.983.246 lei în 2004, la 21.706.694 lei. O cifră mai mare de 11 ori. Câte societăți comerciale din municipiul Hunedoara sau din județ se pot lăuda cu o asemenea reușită, în condițiile în care din 2009 până în 2012 multe dintre ele au intrat în faliment, iar cele rămase pe piață supraviețuiesc de pe-o zi pe alta?!

CITEȘTE ȘI: Sistemul medical, o vacă bună de muls pentru famiglia deputatului PNL de Hunedoara, Carmen Hărău

Interesele economice din jurul Spitalului Municipal din Hunedoara ascund o afacere ticluită cu multă grijă de angajații firmelor patronate de familia deputatului liberal de Hunedoara, Carmen Eleonora Hărău

ANEXA 2 la HCL 26/2014

 

 

tarife salubrizare tarife salubrizare tarife salubrizare tarife salubrizare tarife salubrizare

29 răspunsuri

 1. si orasul e curat nu
  nu investitorii
  nu infrastructura
  nu locuri de munca
  deci firma isi face datoria

 2. Doamna Carmen Harau ofera serviciu la mii de persoane din municipiul Hunedoara dansa a inceput afacerile in anii 1990 oferind de lucru locuitorilor din municipiul Hunedoara unde regimul Iliescu-Nastase au distrus Combinatul.Dansa este deputat si lupta alaturi de colegii din PNL din intreg judetul sa aduca mai multa prosperitate in randul locuitorilor hunedoreni.

 3. sirbu_cristi@gmail.com' Cristi Sirbu spune:

  Sper ca Dl. Emil e ironic spunand ca d-na Harau impreuna cu colegii ei din PNL Molot, Rusanu si Mariana Campeanu lupta sa aduca prosperitate locuitorilor judetului. Familia Harau s-a imbogatit pe spinarea hunedorenilor asta e cert.
  Carmen Harau e o afacerista de stil vechi putred de bogata cu multe bube pe care incearca sa le vindece prin implicarea in politica la varf. Vom vedea ce parere are DNA.
  O intereseaza doar banii. Problema ei cea mai mare e ca hunedorenii au inceput sa vada adevaratul ei caracter. Avantajul ei e ca controleaza prin miliardele ei ziarele si televiziunile din judet. Bravo voua pentru verticalitate. RESPECT!

  • Vad ca d-voastra faceti parte din categoria celor putin complexati datorita faptului ca nu reusesc sa-si infranga propriile lor slabiciuni, nu cred ca daca o persoana reuseste sa ajunga prin multa munca la un nivel mai inalt in societate , trebuie sa fie etichetat intr-un anumit fel. Din cate am vazut cei din municipiul Hunedoara , oameni simpli , o sustin si ii sunt alaturi doamnei Harau , daca ne dorim sa schimbam ceva in tara asta ar trebui sa incepem cu noi in primul rand cu stitul nostru de a gandi, de a nu judeca prin prisma slabiciunilor noastre, a invidiei , a neputintei , si a aprecia adevarati oameni , adevaratele caractere , si aici ma refer la toti cei care reusesc sa duca stindardul peste ani a ideologiei liberale si incearca sa fie de folos celor din jur.

   • sirbu_cristi@gmail.com' Cristi Sirbu spune:

    Aparand-o pe deputata Harau imi reprosati ca slabiciune a mea faptul ca nu imi plec capul in fata evidentelor actiuni imorale si ilegale ale ei. Nu vi se pare ca mergeti putin cam prea departe? Cu alte cuvinte ca sa ziceti despre mine ca sunt bun si puternic ar trebui sa inghit toate minciunile politicienilor?
    Banuiesc ca sunteti liberal. Foarte bine! Dar daca va simtiti reprezentat de Molot, Rusanu, Carmen Harau sau Mariana Campeanu, daca acesti indivizi va duc mai departe “stindardul ideologiei liberale” atunci sa va judece pe toti Bratienii si adevaratii liberali carora le intinati memoria si actiunile nobile. Si inca ceva daca va pretindeti liberali LASATI OAMENII SA ISI SPUNA LIBER PAREREA e un principiu liberal!

    • goia_lidia@yahoo.com' lavinia spune:

     si dumneavoastra nu ii intoxicati cu fel de stiri fabricate senzational

    • Ma intreb ce este imoral si ilegal sa sa fi un om de afaceri de succes cu alte cuvinte Doamna Harau ofera un serviciu la la cateva mii de persoane o facut ceva pentru comunitate care traieste ce prezinta domnul Bogdan Hăulică este o intoxicare si o minciuna nu este gazetarie ,Si de domnul presedinte Molot ma simt reprezentat de dansu la fel si celelate persone zeci de mii de locuitori ai judetului care l-au votat in 2012.

  • mirka_hd@yahoo.com' AMsterdamer spune:

   Bine punctat d nle Sarbu!!Corect spus.emil spunea ca se simte reprezentat de molot…..de un infractor,hotz, in cercetari la DNA….prin urmare , un emil sau o lavinie sau stefanie cine ar fi sunt acei catei ce si apara stapanul in asteptarea mult ravnitului os.Le recomand cu caldura o piesa faina , a celebrei trupe AC/DC, Given the dog a bone..(Aruncati cainelui un os)

 4. popaadriana13@yahoo.com' Cristina spune:

  Oare sa fie si calculele astea la fel ca in precedentul material semnat de Dl Haulica? Parca vazusem pe undeva un comunicat al Proserv in care se arata ca Haulica a ,,majorat dinn pix,, de 1700 sau de 2700 de ori un tarif practicat de Proserv. Dar e usor de aruncat ,, bombe,, de presa fara sa te uiti la costuri si fara sa ceri si parerea acuzatului.

  • sirbu_cristi@gmail.com' Cristi Sirbu spune:

   Uneori imi vine sa urlu cat ma tin puterile VOI CHIAR SUNTETI ORBI SAU SUNTETI TOTI VANDUTI! UNDE VRETI SA DUCETI TARA ASTA, CIT VA VETI MAI BATE JOC DE NOI?
   Doamna Cristina, dumneata chiar nu ai vazut ca in articol sunt acte oficiale? Cum puteti sa ne orbiti sa ne ziceti ca e alb cand noi vedem limpede ca e negru? ROMANI TREZITI-VA PANA NU E PREA TARZIU

   • popaadriana13@yahoo.com' Cristina spune:

    Si mie-mi vine sa urlu cand vad ca voi inghititi tot ce vi se serveste fara sa judecati un pic la rece.
    Pai tocmai asta este, domnule. Ia fiti atent aici ce greseala, facuta intentionat sau nu>
    In articolul precedent pe tema asta, dl Haulica spunea ” iar întreținerea gazonului din localitate va costa tot atât: 242,42 lei/mp.”

    Daca ne uitam pe lista completa publicata acum se vede clar la pozitia 35 ca tunderea unui metru patrat de gazon este tarifata cu 15 bani, iar greblarea manuala a unui metru patrat costa 24 de bani (pozitia 3. Atentie tarifele din lista la aceste rubrici sunt pentru cate 100 de metri patrati). Eu n-am mai vazut pe lista si alte rubrici cu alte lucrari referitoare strict la interetinerea gazonului. Asa ca, de la 39 de bani pe metru patrat pana la 242 de lei e mult, foarte mult.

    • sirbu_cristi@gmail.com' Cristi Sirbu spune:

     Doamna Cristina, in timp ce urlati aruncati o privire la pozitia 11 din primul tabel si incarcati sa faceti o diferenta intre intretinerea gazonului si tunderea gazonului. Domnul Haulica a spus corect ca intretinerea unui metru patrat de gazon in Hunedoara ii aduce deputatei (ma rog sotului deputatei) 242 lei fara TVA, ceea ce este corect!

     • popaadriana13@yahoo.com' Cristina spune:

      Subtitlu din celalalt material>
      “242,42 lei pentru fiecare metru pătrat de gazon tuns”
      Plus ca la pozitia 11 din tabel e vorba de @intretinere inclusiv material dendrofloricol@. Nu ma pricep la gradinarit, dar pare ca e vorba de ceva mult mai mult decat tunsul gazonului

 5. Nu e suficient ca traiti in saracie,vreti sa traiti si in mizerie.Din cauza oamenilor ca voi merg lucrurile prost in tara asta.Va intereseaza cine se imbogateste si de ce nu v-ati imbogatit voi dar nu vedeti cate sacrificii s-au facut sa se ajunga aici si ce inseamna sa ai atati oameni in subordine de care sa ai grija sa primeasca salariile la timp si cu care sa fii atent la sarbatori . Ziar de 2 bani

 6. Faptul ca o deputata are asemenea contracte mi se pare cel putin suspect. Cum mama dracului tot astia pun mana pe banet in tara asta?
  E clar ca are multi angajati din numarul de postari care nu au legatura cu articolul si care o apara pe individa in ciuda dezvaluirilor evidente din articole. Tara de rahat…

 7. Pai tocmai asta trebuie sa iti dea de gandit Alex….daca are multi angajati inseamna ca a oferit locuri de munca in Hunedoara.Si cei ce ofera locuri de munca aici,ca lumea sa poata supravietuii,merita sa se imbogateasca.Iar oamenii ca tine,nu ar trebuii sa aibe drept de vot.Prea multi prosti manipulati de articole false ale ziarelor de 2 lei au drept de vot.Nu tara e de rahat..tu esti

  • Esti foarte obraznic, domnule Sergiu. Probabil ca esti si destul de tanar cat sa te repezi cu un limbaj trivial ce denota o rautate interesata politic sau economic, dumneata stii mai bine. Poate ca ai dreptate, dinozauri prosti ca mine care la revolutie aveam 35 de ani si am iesit in strada crezand ca vom trai demn si decent ar trebui impuscati de desteptii ca dumneata si de afaceristii de succes ca deputata dumitale.

   • mirka_hd@yahoo.com' AMsterdamer spune:

    Nu te obosi d nle Alex sa raspunzi unui individ care dupa cum se exprima, provine probabil dintr un submediu.Din pacate , probabil ca el or fi destui.Singura afirmatie corecta a lui sergiu fost ca nu tara este de rahat….restul poate sa si l inchipui el cum gandesc.Jenant…o Romanie condusa de o multime de infractori…..Acel sergiu usor de dedus este un sclav sau un catel, ori este undeva in sfera de activitate.

   • mirka_hd@yahoo.com' AMsterdamer spune:

    Btw…sergiu nu este obraznic, este de o nesimtire crasa ,sa si permita sa jigneasca o pers care nu o cunoaste!!!Prin urmare acesta este nivelul individului cu pricina.

 8. Cred ca miile ale de angajați sunt sute de angajați. Pentru cei ca contesta anexele din articol sa intre pe pagina la primărie, se găsesc acolo procese verbale, minute si alte lucruri bune de știut, doar sa cauți si afli. Cred ca cei ce o apară pe doamna Harau ori au un interes ori nu o cunosc decât din poveștile de la tv. Acum ma risc si repet suntem in campanie și e momentul oportun sa scoatem toate cadavrele din dulap. Afacerile sunt afaceri, nu doamna Harau e de vina, cititi legile ce guvernează achizițiile publice. Si inca o data domni si doamne daca aveti dovezi margeti la institutiile statului.

 9. Doamna Carmen Harau ofera de lucru la cateva mii de persoane din Hunedoara dansa a inceput aceste asa zise afaceri (consider ca mai mult putem numi facere de bine pentru jutetul Hd) in anii 1991 oferind o paine calda tuturor hunedorenilor unde PSD au distrus tot ce se putea in frunte cu Combinatul.Felicitari doamna deputat pentru tot ceea ce faceti pentru Hunedoara.

 10. mirka_hd@yahoo.com' AMsterdamer spune:

  D nle John,e simplu.Cei care o apara, sunt din sfera ei de ,,activitate,,.Obisnuiam sa le spunem ,,sclavi,, sau catei.In principiu , in politica nu mai e decenya demult sa nu mai vorbim de onoare ca deja e mult.Trist este ca , indiferent de partid, politician, oamenii pierd,iar javrele se imbogatesc peste noapte.Prin urmare , cred ca , nu ei sunt vinovati ci contribuabilul, cel furat, care le permite asa ceva!!!!!Repet, egal din ce partid, un politician corupt sau hotz , asta ramane, o nulitate, un penal!!!
  Btw…cum se face ca bonurile de masa primite de angajai de la combinat , sunt deja stampilate cu stampila firmei harau .Practic oamenii sunt obligati sa cumpere de la firma haraienilor!!!!Nu este legal, nu este corect.Dar, nici autoritatile nu se autosesizeaza desigur…dehhhh…..deputata harau.

  • Eu am învățat ca dacă semnez răspund. Cine semnează măgarii sa fie tras la răspundere. E drept, fraza de mai sus e valabila in cazul normalității statale si a ordinii de drept. La noi e altceva: pentru prieteni controalele se anunță sau se fac de la birou, justiția se face in presa, opresc aici lista de anomalii. Nu uita ca acel contribuabil poate sa fie si angajat la stat, si ma crucesc cand ii vad in strada pentru drepturile lor încălcate. Am meciuri aprope zilnice cu ei, cu respectabili. daca ei greșesc e scuzabil, dacă greșim noi … Nu cred ca exista 1 din 100 licitații pe bune , dar feriți de impasibilitatea legi si cu promisiunea protecției se comit zi de zi nereguli. Pentru cei din combinat sigura soluție e la liderii de sindicat. Oricum din ce cunosc combinatul e o zona închisa pentru majoritatea operatorilor economici. Daca vrea cineva sa intre acolo se lovește de câteva mici impedimente. Nu stiu sa dau nume si prenume dar sunt firme cărora li sa promis o atenție specila din partea doamnei pt ca au ofertat la Arcelor.

 11. adyeug0@yahoo.com' adriana spune:

  d.na Harau nu ofera locuri de munca din caritate sau pentru ca e Maica Tereza de Calcuta. d.na Harau este o femeie de afaceri…romanesti…treaba cu politica este tot o afacere pentru ca nu face politica de dragul doctrinei liberale si a ideologiei liberale ci de dragul oportunitatilor de afaceri. daca un patron ofera locuri de munca asta nu inseamna ca neaparat trebuie adulat sau adorat sau idolatrizat, pai, un mare patron elvetian mi-a spus ca el ESTE doar o semnatura un nume si un brend, ei anagajatii sunt adevaratii patroni. fara ei nu ar fi nici el.un adevarat LIBERAL nu si-ar permite un oras MIZERABIL asa cum a devenit Hunedoara.ar face cu adevarat curatenie si dupa ar face campanii de educatie civica pentru mentinerea curateniei, pentru ca avem nevoie si de asa ceva, dar relax si somn usor ca la cit suntem de adormiti astia mai treziti si mai vioi o sa va si o sa ne imbete cu apa de ploaie citeva decenii de acum incolo….

 12. tavidumulescu@yahoo.com' DELABĂŢĂLAR spune:

  ROMANI TREZITI-VA PANA NU E PREA TARZIU.AC/DC, Given the dog a bone..(Aruncati cainelui un os) ,dar deschide-ţi ochi şi nu cădeţi în capcana politicieniilor afacerişti pentru un eventual mic favor de moment.Tot noi suferim,iar ei mai adună.Puterea şi auţia în exces sunt două boli greu de vindecat,uneori incurabile.SALVAŢI ROMÂNIA cei care mai simţiţi româneşte şi nu vă vindeţi politicieniilor indiferent cărui partit ar aparţine.Nu mai daţi dovadă de naivitate aceştia îşi cunosc precis interesele şi calcă pe cadavre spre a le realiza.

 13. deveanu@yahoo.com' Profu de mate spune:

  Hunedorenii trebuie sa stie ca firma tovarasei Harau are contract de concesionare a salubritatii in Hunedoara pe 12 ani. Deci pana in 2018 !!! Sa fie clar. Circa 36 de milioane euro, cifra de afaceri. Dar asta nu-i singurul contract cu bani publici. Declaratia de interese consemneaza multe alte afaceri cu statul, toate de cand e deputat. Asa ca, liberalul Molot devine mic smenar fata de aceasta parlamentara feroce. Oare de ce nu se sesizeaza organele. Nu stiu ce bani se dreneaza spre buzunarele largi ale tovarasei liberale. De altfel, intre cei doi, Mo;ot si Harau, a fost o mare si banoasa prietenie materializata prin 10 milioane, in 2014, conform Gandul info. Treaba cu locurile de munca e o abureala. Se gasesc multi prostovani care sa lucreze pentru salariul minim. N-ar fi nimic daca deputata n-ar afisa atat de mult fariseim si ar fi mai putin rapace. Dar, la ea tupeul si neobrazarea nu are limite !!!

 14. deveanu@yahoo.com' Profu de mate spune:

  Apreciez curajul domnului Haulica de a scrie despre contractele cu statul ale deputatei cu tupeu. Chiar daca exista prezumtia de nevinovatie din punct de vedere penal, madam Harau trebuie sa dea replica acestui articol. Asa e moral dar, moralitatea e departe de politrucii locali pripasiti prin Parlament. Bine ar fi daca ar scrie si despre contractul de concesionare a curateniei in Deva, care recent, cu doua zile inainte de Anul Nou, a fost suplimentat cu 1,5% printr-o manevra smechereasca-deszapezirea. Cine-i in spatele Salubritate SA Deva? Cine-si baga bani publici in buzunar, fara rusine, in dispretul cetateanului cinstit? Cum s-a transmis porcaria de la Mircia la actuala conducere a Primariei? Se va vedea ca devenii platesc enorm pentru un serviciu de foarte proasta calitate, o smenozeala de joasa speta !!!

 15. Pentru cine vrea sa aduca prosperitate domnule Cristi, doamna Harau, pentru PNL-isti dansei? Cititi cu atentie toate aceste contracte cu statul sa vedeti cine are de castigat? Nu ne mai prostiti.

 16. Nimeni nu ajuta degeaba,este o afacerista,tot ce conteaza sunt bani,si apropo este putin spus controleaza presa,o detine,una dintr-e firmele dansei este o puvlicatie de ziar,detine foarte multe firme si asa cum a spus cineva,a ajuns la un nivel la care e mai bine sa fi implicat politic decat sa dai spaga pt campanii electorale,sunt multe ascunzisuri in spatele oamenilor de afaceri la acest nivel care sunt nestiute de oamenii de rand care oaud si vorbesc mai departe ca telefonul fara fir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus