O femeie din localitatea Geoagiu a devenit victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin metoda „accidentul”, în timp ce alte două persoane şi-au dat seama la timp că pot fi înşelate şi au cerut sprijin poliţiştilor

În data de 17.04.2017, la ora 08:43, Poliția Stațiunii Geoagiu a fost sesizată de către o femeie din satul Aurel Vlaicu, cu privire la faptul ca vecina sa, în vârstă de 84 de ani, a fost victima infracţiunii de înşelăciune.

În urma sesizării, poliţiştii au demarat o serie de verificări şi au stabilit că,  la data de 17.04.2017, în jurul orei 03:00, partea vătămată, care locuieşte singură, a fost contactata telefonic pe telefonul fix de la domiciliu (de către o persoană de sex feminin) şi a fost convinsă să dea suma de 1.500 dolari şi 5.000 de lei unui tânăr „avocat” care s-a prezentat la poarta de acces în curte, la scurt timp după primirea apelului telefonic.

Apelanta s-a recomandat a fi chiar fiica victimei  (stabilită în S.U.A. de mai mulţi ani) şi i-a spus a fost implicată într-un accident rutier şi are nevoie de „toţi banii din casă”.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înșelăciune, poliţiştii efectuând cercetări în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului.

Tot în data de 17.04.2017, alte două persoane din localitatea Geoagiu au fost apelate pe telefonul fix de către persoane necunoscute, care le-au comunicat faptul că rude apropiate au fost implicate în accidente rutiere şi au nevoie urgentă de bani. De această dată, persoanele apelate au fost vigilente, au verificat informaţia (constatând, desigur, că aceasta era falsă) şi au solicitat sprijinul poliţiştilor, care au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la înşelăciune.

        Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici reprezentanţii Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo pentru confirmare.

      În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă cu acestea şi apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei.
Pentru a împiedica “documentarea” infractorilor  cu privire la familia dumneavoastră, vă recomandăm să fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact pe reţelele de socializare sau pe stradă,  aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle informaţii despre familie sau vecini, pentru a le folosi în comiterea unor infracţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus