Grupul german Bosch, unul dintre cei mai activi investitori străini din România, va investi 110 milioane de euro într-o fabrică de maşini de spălat în Simeria.

Autorizația a fost semnată de primar în cadrul unei conferințe de presă, la sediul Primăriei.

„După 18 ani de primărie este un moment important pentru mine să semnez o autorizație de construire care nu ține doar de locuri de muncă ci chiar de viitorul orașului Simeria. ”, a declarat primarul Emil Rîșteiu.

Primăria a investit 6 milioane de lei pentru realizarea lucrărilor pentru utilități.

Termenul este de 12 luni timp în care investitorul trebuie să anunțe începerea construcției.

700 de noi locuri de muncă

Fabrica BOSCH va fi construită la intersecția DN7 cu DN66, pe un teren în suprafață de peste 40 de hectare. Investiţia va fi realizată de compania BSH Hausgeräte GmbH, o companie a grupului Bosch, şi va crea 700 de locuri de muncă.

Construcţia unei hale de producţie, precum şi a unui centru logistic şi a clădirilor administrative trebuie să înceapă încă din acest an, iar producţia este estimată să demareze în 2020. Fabrica va avea începând cu 2022 o capacitate de producţie anuală de peste un milion de maşini de spălat pentru piaţa europeană. Noua locaţie va fi în viitor pe lângă Germania, Spania şi Polonia, cea de-a patra fabrica de maşini de spălat din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus