Deponeul de la Bârcea Mare va fi dat în folosință în aproximativ două luni și va fi administrat de o societate proprie a Consiliului Județean Hunedoara. Aceasta este soluția provizorie găsită de conducerea Ministerului Dezvoltării împreună cu reprezentanții CJ Hunedoara.

Reprezentanții Ministerului Dezvoltării dau asigurări că CJ Hunedoara nu va fi obligat să returneze Comisiei europene niciun euro din banii primiți pentru construcția deponeului ecologic de la Bârcea Mare.

Chiar dacă deponeul nu este funcțional la această oră, autoritățile au identificat o soluție agreată și de europeni pentru ca obiectivul să fie dat în folosință. Anunțul a fost făcut joi, la Deva, de ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh:

„Cu privire la Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor Hunedoara, din punctul nostru de vedere, al finanțatorului, am asigurat  toate măsurile ca acest proiect să nu returneze vreun euro către Comisia Europeană și să devină funcțional. Ieri am avut discuții cu autoritatea de management, am primit și propunerile pentru soluționare. Încercăm să soluționăm problema colectării deșeurilor de pe teritoriul județului Hunedoara. Încercăm să găsim soluții pentru acest depondeu ca până la soluționarea contestațiilor, până va exista un operator desemnat prin procedură, acest deponeu să funcționeze. Sunt trei variante de soluționare, rămâne la opțiunea CJ: fie un serviciu public propriu temporar, fie un operator temporar sau un nou deponeu temporar”, a declarat Sevil Shhaideh.

Președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, a declarat că administrația va opta pentru varianta înființării unei societăți care va opera acest serviciu cu caracter temporar până la finalizarea licitațiilor de desemnare a operatorului.

„Este rezolvată problema SMID – deponeul de la Bârcea. Dacă se respectă toate procedurile, estimez că în două luni deponeul va funcționa”, a declarat Mircea Bobora.

Valoarea investiției de la Bârcea Mare este de aproximativ 21 de milioane de euro, iar obiectivul face parte din sistemul de management integrat al deşeurilor din judeţul Hunedoara (în valoare de peste 56 de milioane de euro). Centrul de management integrat al deșeurilor include o stație de sortare cu o capacitate de aproape 34.000 de tone pe an, o stație de tratare mecano-biologică cu o capacitate de peste 82.000 de tone pe an și o celulă de depozitare în suprafață de 6,25 hectare.

Un răspuns

  1. Mai fac rost de ceva posturi pentru membrii de partid.VAI DE NOI cu atatia BO…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus