Se turează motoarele în Ţara Pădurenilor! 500 de rideri din 20 de ţări iau startul în cea de-a IX-a ediţie a Enduro Panorama.

Competiţia s-a dovedit a fi evenimentul sportiv care aduce cei mai mulţi străini în judeţ. În acest an, Enduro Panorama ţine patru zile, iar startul se dă joi, de la ora 14, în Ghelari.

Organizatorii, membrii Moto Club Haita Deva, spun că este cel mai mare eveniment sportiv, iar riderii au la dispoziţie trei clase de concurs: clasa A (profi), clasa B (expert) şi clasa C ( hobby).

„Trebuie să fim foarte bine pregătiţi fiindcă va fi cel mai mare eveniment din România în ce priveşte cursele moto. Avem 500 de participanţi,  până şi la clasa A sunt mulţi rideri înscrişi,  printre care şi pilotul de uzină de la KTM, Lars Enockl, care va testa în Ţinutul Pădurenilor noul KTM în doi timpi, care va apărea în curând pe piaţă. Sunt doar o parte din motivele  pentru care am pregătit nişte probe speciale pentru profesionişti”, spune Paul Grecu, iniţiatorul competiţiei.

Enduro Panorama a început miercuri, 3 mai 2017, cu înscrierile, dar, în teren, riderii intră de joi, odată cu startul de la ora 14. Provocarea din prima zi se întinde doar pe 30 de km, dar, de vineri, începe iadul – 90 de km pe văi, versanţi sau culmile Munţilor Poiana Ruscăi şi 14 probe speciale. Sâmbătă, riderii au de parcurs aproape 100 de km şi 16 speciale. Duminică, piloţii mai au 30 de kilometri înainte de finiş. Ca în fiecare an, sunt pregătite locuri de unde publicul poate urmări evoluţiile spectaculoase.

„Avem probe pentru spectatori: joi, cursa este în jurul Ghelariului. Vineri, probele frumoase se pot vedea pe capătul Floreselor sau în jurul satului Alun. Aici avem şi proba în cariera de marmură. Sâmbătă, avem probe speciale pe Hăşdău şi pe Răchitova. Duminică, ne întoarcem în cariera din Ghelari, unde în acest an avem pregătite pentru rideri surprize şi la plecare şi la sosire, astfel încât spectatorii să vadă mereu în acţiune motocicliştii”, explică Paul Grecu.

Concurenţii vin din 20 de ţări. Cei din vestul Europei sau ţările nordice au ajuns primii în zonă pentru a se acomoda cu terenul, încă de la sfârşitul lunii aprilie. Şi România participă cu rideri foarte buni, printre care campionul Jozsa Norbert-Levente, la profesionişti. În total, premiile puse la bătaie de organizator sunt de circa şase mii de euro.

2 răspunsuri

  1. Sa mearga dracului in padurile lor din Austria, Elvetia, Germania,Italia, etc, sa nu mai faca distrugere de flora si fauna la noi ! In numele unui sport idiot !

    • Teoretic ar fi trebuit sa “importam” doar lucrurile pozitive din vest, dar practic… ne punem piedici singuri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus