Hoțul a fost găsit, banii încă nu. Poliția continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria municipiului Hunedoara.

În noaptea de 1/2 mai, din chioșcul de la intrarea din Castelul Corvinilor a fost sustrasă o importantă sumă de bani, aproximativ 170.000 de lei, reprezentând încasările din bilete pe 4 zile.

Întrebarea este: de ce banii erau ținuți acolo, total neasigurați?

Suspectul, Gabriel Gal, de 30 de ani, din Hunedoara, a fost reținut chiar din Spitalul municipal „dr. Alexandru Simionescu”, unde era internat. Acesta a chemat ambulanța în noaptea de 1/2 mai, care l-a preluat din centrul vechi al orașului. Avea hainele ude, era rănit la un picior. A fost internat și operat de dublă fractură la gleznă. Polițiștii l-au luat chiar din Secția de Ortopedie. A fost reținut pentru 24 de ore și ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile. Asupra sa au fost găsiți doar vreo 2.000 de lei. El le-a declarat polițiștilor că vânduse o mașină și rănile le are pentru că s-a bătut la Festivalul Tineretului. N-a putut să spună cu cine. Poliția Locală spune că nu s-au înregistrat incidente la festival.

A ascuns hoțul banii undeva? A avut complici? Dacă i-a avut, aceștia l-au abandonat, după ce i-au luat banii? Dacă n-a avut și n-a ascuns banii, unde-i prada?

Ne oprim aici cu întrebările, pentru că Hunedoara Liberă nu dorește să facă speculații și nici să împiedice mersul anchetei. Poliția continuă cercetările. Purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu, spune că în continuare se administrează probe:

„Polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, administrează probatoriul în cauză”.

De partea cealaltă, Primăria municipiului Hunedoara va organiza în curând licitație pentru desemnarea unei firme care să asigure paza tuturor obiectivelor din subordinea administrației publice locale. Totuși, reprezentanții administrației publice locale, ai firmei de pază și ai Castelului Corvinilor trebuie să găsească răspunsul la întrebarea: „De ce banii erau ținuți în chioșcul de la intrarea în castel?”.

5 răspunsuri

  1. ursan_adrianalin@yahoo.com' Ursan Adrian spune:

    Din păcate banii ar trebui puși intrun seif și ținuți acolo la loc sigur

  2. Primăria ar trebui să să întrebe de ce mai e actuala administrație a castelului in funcție

  3. niculit_geo@yahoo.com' Ealocin spune:

    Daca omul avea 1800 de lei adica de 100 de ori mai putin decat cei furati ramane intrebarea: Politia bate ? 🙁 🙁 🙁

  4. Eu vreau sa stiu, unde sunt banii, daca i-ai recuperat sau nu! Iar obositii care se ocupa cu incasarile la castel sa spuna de ce nu i-au depus in seif, De ce pana acum se depuneau banii in seif la sfarsitul fiecarei zi, iar acum, de cand avem un instructor auto pe post de primar, nu se mai intampla chestia asta? Competenta domle, competenta…

  5. 1. Tot articolul este real? “A fost internat și operat de dublă fractură la gleznă. Polițiștii l-au luat chiar din Secția de Ortopedie. A fost reținut pentru 24 de ore și ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile” – sunteti sigura? In tara asta a existat unu care s-a zgariat la gat cu un glont si care, pentru a fi dus sa-si execute pedeapsa cu inchisoarea, a fost necesar ca procurorii sa ameninte cu dosare penale niste somitati medicale de pe la Floreasca. Altii voiau sa se caute de galci pe la AKH. Altu’, isi petrecea stadiul terminal al cancerului (confirmat de alta somitate medicala) printre berbecutii din cala unui vapor, si e bine mersi si astazi.
    2. Evident ca politistii administreaza probe (aka amprente de prin camera, eventual ADN, probe fizice de pe hainele suspectului, interogatoriul suspectului, ceva martori, etc), dar, asa cum spuneti si dvs., importanta este recuperarea sumei si raspunsul la intrebarea de la cine se face asta? Sa presupunem ca avem concluzia: nea Caisa asta a furat banii, dar el o tine gaia – matu’ ca a luat tot ce a gasit (adica 1800) si aia o tin, tot asa, ca acolo erau 170000. Adica, nea Caisa ala e hotu, da asta a ingropat restul de bani si a marcat locul cu un X pe o harta de pirati si asteapta sa recupereze comoara dupa ce se libereaza. De unde se recupereaza suma? In sensul asta nu ni se comunica nimic de catre politie si autoritatile locale ce se face in legatura cu ceilalti de la care s-ar pute recupera suma (adica cei cu raspundere solidara in speta). Asta pentru ca ne aflam intr-o situatie perfect similara cu urmatoarea: o casiera dintr-un supermarket decide, asa dupa capul ei, ca banii nu mai trebuie tinuti in casa ci intr-o punga de plastic pe banda rulanta, agentii de paza decid, tot dupa capul lor, ca nu e nimic anormal in asta, vine Dorel si pleaca cu punga de bani, politia administreaza probe si zice ca Ionel a luat punga, gasesc, dupa indelungi administrari de probe chiar si punga, dar numai 1% din suma care era in punga. Dupa indelungi deliberari, vreo 3 ani, instantele stabilesc definitiv ca Dorel e hotul si-l parcheaza vreo 5 ani la racoare si-l fac responsabil de plata a 170,000 lei. Ce credeti ca face conducerea supermarketului: se uita la Dorel, vede ca asta n-are si nu va avea in viata lui bunuri de 170.000 de lei, va estima ca asta, dupa ce iese dupa 5 ani, va munci continuu pe salariul minim (1200), din care are dreptul sa-i ia 1/3 (400/luna) si se declara fericita ca in 70 de ani isi recupereaza paguba sau se va indrepta si impotriva altora care pot fi facuti responsabili in solidar si de la care poate recupera in maxim 5 ani paguba? Acum, ce credeti ca va face administratia locala? Miza mea e pe concluzia ca daca nea Caisa e hotul, dovedit in urma stradaniilor de neprecupetit ale altor autoritati ale statului (politie, parchet, judecatorie si tribunal), e normal si logic ca de la asta trebuie recuperati banii, asa ca mai stam de vorba si dam un comunicat de presa prin preajma sarbatoririi bicentenarului Unirii cand vom raporta cu mandrie patriotica ca am finalizat recuperarea pagubei de la nepotul lui nea Caisa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus