Conducerea SC ApaServ Valea Jiului SA a semnat primul contract, cel pentru achiziția de utilaje.

Conducerea SC Apa Serv Valea Jiului SA a semnat în aceste zile primul contract care vizează achiziția de utilaje și echipamente în cadrul mega-proiectului de 90 de milioane de euro finanțat din fonduri POIM.

„Am semnat primul contract din cele 16 care definesc noul proiect european pe fonduri POIM 2014-2020, pe care-l vom derula la Apa Serv în următorii ani. Prin acest prim contract, Apa Serv va achiziționa echipamente și utilaje de ultimă generație pe care altminteri n-am fi reușit să le cumpărăm niciodată și care ne vor ajuta în creșterea operativității și calității în activitatea noastră. Le mulțumesc, în primul rând, colegilor de la Apa Serv Valea Jiului, care au făcut posibilă implementarea acestui proiect. Felicit firma câștigătoare a licitației, care ne va livra aceste noi echipamente și utilaje, în cel mult 11 luni”, a declarat Costel Avram, directorul general al SC ApaServ Valea Jiului SA. 

Proiectul, în integralitatea sa, urmează a fi implementat până în data de 31 decembrie 2023, pe un plan multianual. Acesta este primul proiect nou de investitii în exercitiul financiar 2014 -2020, finantat prin Programul  Operational Infrastructurã Mare (POIM) si reprezintã cea mai mare investitie în infrastructura de apã si  apã uzatã în Valea Jiului.

Contractul de finanțare a proiectului derulat cu fonduri europene este în valoare de 90 de milioane de euro și a fost semnat anul trecut.

Proiectul privind ”Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în judetul Hunedoara (Valea Jiului) – 2014-2020”, prevede realizarea următoarelor investiții majore:

 • Reabilitare aducțiuni – 29,2 km (din care aducțiune Câmpu lui Neag – 4,2 km);
 • Reabilitare rețele apă – 69,6 km (Petroșani-18,4 km, Petrila-9,2 km, Aninoasa-1,9 km, Vulcan-16,0 km, Lupeni-17,1 km, Uricani-7,0 km)
 • Extindere rețele apa Câmpu lui Neag – 8 km;
 • Reabilitare canalizare – 47,3 km (Petroșani-11 km, Petrila-7,4 km, Aninoasa-2,5 km, Vulcan-7,2 km, Lupeni-12,8 km, Uricani-6,4 km);
 • Reabilitare 1 captare apă Izvorul ;
 • Reabilitare 2 stații tratare (Taia și Zănoaga);
 • Stații de pompare – 6 bucăți (2-Petroșani, 2-Lupeni, 2-Uricani);
 • sistem centralizat SCADA, inclusiv branșamente electrice
 • achiziția de utilaje și echipamente pentru intervenții în sistemele de apă și apă uzată.

Acesta este primul proiect nou de investiţii în exerciţiul financiar 2014 -2020, finanţat prin POIM și reprezintă totodată cea mai mare investiție în infrastructura de apă şi apă uzată în Valea Jiului.

Un răspuns

 1. daniflrn@yahoo.com' Daniel spune:

  Marele traseist Costel se lauda cu munca angajatilor sai pe care-i plateste ca pe ultimii oameni si vorbeste cu ei ca la usa cortului, in timp ce el are grija sa-si acorde sporuri de tot felul, pt ca obrazul subtire cu cheltuiala se tine. Suntem satui de astfel de laudarosi si lingai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus